Nadat ik eerder de Christoffelberg op Curaçao heb beklommen, was het op Aruba natuurlijk ook de bedoeling om een berg te beklimmen. De Hooiberg beklimmen stond dus op ons lijstje en dat hebben we dan ook gedaan. Eerlijk gezegd moesten we wel even moed verzamelen maar halverwege de vakantie hebben we onszelf toch ’s morgensvroeg naar de berg gesleept.

Hooiberg beklimmen

Ga vroeg op pad voor het Hooiberg beklimmen

Het wordt misschien saai ondertussen maar mijn tip blijft om vroeg op pad te gaan. Bij het beklimmen van welke berg in een warm land dan ook, ga vroeg weg! De warmte is vaak een grotere vijand dan de fysieke uitdaging zelf. Gelukkig is de Hooiberg een stuk lager en minder zwaar om te beklimmen dan de Christoffelberg op Curaçao. De Hooiberg is 165 meter hoog en biedt een mooi uitzicht over het hele eiland. Zelf zou ik aanraden om tussen 8 en 10 uur ’s morgens de beklimming te doen. Dan hoef je niet extreem vroeg op te gaan maar kun je wel voordat het echt warm wordt weer beneden zijn.

Hooiberg beklimmen

Parkeer bij de voet van de berg en wandel omhoog

De Hooiberg bevindt zich midden op het eiland en is daarom vanaf alle plekken goed te bereiken. Je kunt direct aan de voet van de berg parkeren, dit is gratis. Je ziet meteen welke kant je op moet en er is geen twijfel over de route. De hele Hooiberg heeft namelijk een trap die naar boven gaat. Je hoeft dus niet op zoek naar een pad of route, het is gewoon de ruim 500 treden volgen naar de top van de berg. Onderweg zijn er verschillende plekken waar je even kunt uitrusten of elkaar kunt passeren. Veel locals gaan hier ’s morgens wandelen om lekker in beweging te blijven.

Denk eraan dat er onderweg geen mogelijkheden zijn om iets te eten of drinken te kopen. Neem dus voldoende spullen mee en zorg dat je van te voren naar het toilet bent geweest. Ook bij het beginpunt kan dit namelijk allemaal niet. Onderweg kun je ook een aantal berggeiten tegenkomen, een leuke ervaring.

Hooiberg beklimmen

Hooiberg beklimmen

Het uitzicht

Ondanks dat de Hooiberg maar 165 meter hoog is, heb je vanaf hier echt een geweldig uitzicht. Je kunt vrijwel het hele eiland bekijken vanaf dit uitzichtpunt. Neem dus vooral de tijd om te genieten van dit uitzicht! Aan de ene kant zie je de rustige kust met dorpen en steden, aan de andere kant zie je de ruige kust met amper tot geen huizen. Het is een unieke manier om Aruba op deze manier te bekijken. De cactussen die boven op de Hooiberg staan maken het beeld helemaal af. Dit is Aruba!

Hooiberg beklimmen

Praktische informatie voor Hooiberg beklimmen:

  • Zorg voor stevige schoenen: sneakers of wandelschoenen zijn goed.
  • Er zijn 587 treden om helemaal boven te komen.
  • Neem minimaal één liter water per persoon mee.
  • Zorg dat je van te voren goed ontbeten hebt, ook al is het vroeg. Anders ga je het niet redden.
  • Neem voldoende zonnebrand mee.
  • Het meenemen van een klein EHBO setje kan handig zijn.

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Hooiberg beklimmen op Aruba: adembenemend uitzicht”

  1. Zo, die prachtige foto’s van jullie op de Hooiberg hebben jullie maar mooi te pakken! Goede tip om vroeg weg te gaan. Hitte kan zo gevaarlijk zijn en zeker op een berg. Ik zie eigenlijk wel een gemiste kans voor snack- en drank tentjes aan de voet van de berg. Ik zou mezelf als ik weer beneden ben volgieten met water en voor de start ook lekker drankjes meenemen tegen de dorst. Of is het juist beter dat het daar natuurlijk is gebleven?

  2. Heel leuk en wat een mooie wandeling als ik het zo lees. Goede tip van het ontbijt, want mijn suikerspiegel doet nogal eens moeilijk. Ooit in Turkije in de middag een lange wandeling gemaakt en toen had ik te weinig water bij mij en teveel trek. Dat is inderdaad geen goede combinatie. Ik ben overigens nog niet eerder op Aruba geweest. Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar.
    Rory onlangs geplaatst…Puffer jacket? Wat is het en waarom is het de ideale jas?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge