Zeker in tijden van de corona maatregelen is het fijn om met de auto op vakantie te gaan. Je kunt altijd terug naar huis en hebt lekker veel eigen spullen bij je. Dit zodat je op locatie misschien niet of minder naar de supermarkt hoeft te gaan. Maar autovakanties zijn altijd fijn en in dit artikel deel ik vijf items die ik altijd meeneem op autovakantie.

schoenen van TOMS - Zweeds Lapland in de zomer

Wandelschoenen

Op autovakantie is het niet leuk om de hele dag op wandelschoenen te lopen maar je moet ze absoluut niet thuis laten. Het komt namelijk altijd wel van pas. Als je ineens een mooie plek ziet om te stoppen en te wandelen dan wil je niet balen dat je wandelschoenen nog thuis liggen. Daarom is het fijn om de wandelschoenen achterin te leggen en dan op vakantie gaan.

fietsroutes in Nederland - Autovakanties

Fiets

Op een autovakantie wil ik het liefst altijd mijn fiets mee. Het is wel een beetje afhankelijk van de bestemming natuurlijk, sommige plekken zijn te heuvelachtig om te fietsen. Wij hebben een trekhaak en een fietsendrager maar ook zonder trekhaak kun je je fiets meenemen op vakantie. Met een Thule fietsendrager dak kun je altijd een fiets meenemen op de auto. Zo hoef je geen fiets te huren en kun je gewoon je eigen fiets gebruiken.

Laptop mee op autovakanties

Mijn laptop is vrij zwaar dus als ik weet dat ik mijn rugzak moet tillen, neem ik hem niet graag mee. Daarom vind ik het juist ideaal om mee te nemen als je met de auto op vakantie gaat. Je kunt hem in de auto leggen en je hoeft zelf niet te tillen. Ook is het handig om ’s avonds eens een leuke film te kijken of om handige informatie op te zoeken.

Autovakanties

Spelletjes

Als je met het vliegtuig op reis gaat, dan is klein altijd beter. Tijdens een autovakantie is het daarom juist fijn om grotere spelletjes mee te nemen. Monopoly of Risk neem je in een handbagage koffer namelijk niet mee maar in de auto is het geen probleem. Het is daarom een goed moment om andere spelletjes mee te nemen.

Eten & drinken voor onderweg

Eten & drinken voor onderweg is altijd handig. Maar helaas is het met de auto ook zo dat je last kunt hebben van files. Daarom is eten en drinken voor onderweg echt een must. Als het allemaal langer duurt dan je verwacht, wil je niet zonder eten en drinken komen te zitten. Wat ik zelf ook zeker in deze tijden fijn vind, is dat je dus ook boodschappen doet bij je “eigen” supermarkt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke items neem jij altijd mee op autovakanties? Vind jij op autovakantie gaan een leuke manier van reizen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Apps voor onderweg

~ Voorbereid op reis

3 gedachten over “Autovakanties: vijf items die ik altijd meeneem”

  1. Mijn recente autovakantie zou inderdaad wat leuker zijn geweest als ik jouw blog eerder was tegengekomen. Allemaal leuke tips die ik zeker kon gebruiken. Volgend keer zal ik ze zeker toepassen. Dank je voor het delen.

  2. Een autovakantie staat zeker op mijn bucketlijst. Alleen nog geen kans gekregen om zo’n avontuur te beleven. Deze tips kan ik sowieso goed gebruiken. Is het wel veilig om met zoveel spullen in de auto te rijden? Mijn auto heeft alleen een standaard af-fabriek alarm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge