Bij aankomst op het vliegveld in Thessaloniki voel ik meteen de warmte, heerlijk. We hebben een auto gehuurd via Sunnycars en gaan die meteen ophalen. Ik ben ontzettend blij met de auto want we moeten ongeveer twee uur rijden naar onze accommodatie. Maar er zijn ook een aantal punten qua auto huren in Halkidiki, de regio in Griekenland, waar je even over na moet denken.

auto huren in Halkidiki

Tip 1: Auto huren in Halkidiki, neem niet de kleinste

Deze fout hebben wij helaas wel gemaakt maar we kwamen er pas achter dat dit niet handig was gedurende de week. De regio Halkidiki in het zuiden van Griekenland is bergachtig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit van te voren niet wist en daarom kozen wij de kleinste auto. Maar de kleinste auto betekent ook een kleine motor, af en toe hadden we moeite om de bergen op te komen. Mijn tip is dus ook, kies voor een iets grotere auto zodat de motor meer kracht heeft. Zo is het niet moeilijk om de bergen in het gebied op te komen. Verder is het belangrijk dat je terug schakelt op de bergen omhoog zodat je meer kracht hebt en omhoog schakelt wanneer je naar beneden rijdt, zodat je kunt remmen op de motor.

Tip 2: Zorg dat je op tijd tankt

Hoewel het misschien logisch klinkt, maar zorg dat je op tijd tankt. Het is namelijk een gebied waar je niet op iedere hoek van de straat een tankstation vindt. Zeker wanneer je de bergen in gaat, kan het soms 20 kilometer duren voordat je weer een tankstation tegen komt. Zorg dus dat je altijd op tijd tankt, zodat je niet in de problemen kunt komen. Er zijn wel een aantal grotere steden in Halkdikik, als je daar blijft is het geen probleem. Maar als je richting de bergen gaat, dan zijn de tankstations schaars.

Tip 3: Kies voor een auto met airco

In de zomermaanden kan het hier oplopen tot 40 graden en dan is een airco in de auto een must. Het is sowieso heerlijk om in een koele auto te stappen. Overigens hebben veel huurauto’s tegenwoordig een airco maar check altijd voordat je wegrijdt of deze werkt. Anders kun je nog een andere meekrijgen van het verhuurbedrijf. Een auto huren in Halkidiki is dus niet zo eenvoudig als het lijkt, zorg dat je met deze tips rekening houdt.

auto huren in Halkidiki

Tip 4: De wegen zijn niet zo goed als in Nederland

In Nederland zijn de wegen goed onderhouden maar in Halkidiki is dit niet overal het geval, grote gaten in de weg zijn geen uitzondering. Zorg dus dat je goed naar de berg blijft kijken en deze gaten zo nodig ontwijkt. De lokale bevolking rijden makkelijk met 80 km/h door deze gaten heen maar met een huurauto is dit geen slim idee. Zorg dus dat je niet klakkeloos een lokale bestuurder volgt want dan kom je geheid door een gat met een hoge snelheid. Verder is het ook zo dat de lokale bevolking harder rijdt dan de toegestane snelheid, geef hen zo nodig de ruimte om te passeren.

auto huren in Halkidiki

Tip 5: Zorg voor voldoende eten en drinken

Dit komt eigenlijk samen met het punt, tank op tijd. Want er is ook niet overal mogelijkheid om iets te gaan eten en drinken. Neem altijd een fles water mee in de auto want met pech is het echt ontzettend warm om hier stil te staan en dan is water een absolute must. Verder zijn er niet veel supermarkten te vinden in de bergachtige gebieden en kun je er dus niet vanuit gaan dat je overal wel iets kunt kopen. Kom je in een kleiner dorp toch een supermarkt tegen? Dan kun je hier 9 van de 10 keer niet pinnen dus zorg voor contant geld.

Zou jij een auto huren in Halkidiki of liever op één plek blijven? Ben jij wel eens in Griekenland geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Halkdiki?

~ De mooiste stranden

~ Bezienswaardigheden

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Auto huren in Halkidiki: dit moet je weten”

  1. Zelf idd weleens op Kreta gereden. Het went redelijk snel dat je om de haverklap een lokale bestuurder achter je hebt die seint met zijn lichten haha. Maar idd, met een kleinere auto de berg op kan je soms voor benauwde momenten doen staan (gehad op Fuerteventura). Vond verder de ravijnen hier en daar iets minder, zeker als een ander hard de berg afkomt. Handige tips in elk geval!
    Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Bedplassen: oorzaken en tips waar je echt iets aan hebtMy Profile

  2. Wij waren met onze eigen auto in de regio, ik heb daar zo genoten. Heerlijke plek om te ontdekken. Ook Thessaloniki zelf was echt de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge