De meeste mensen verblijven in het zuiden van Bali rond Kuta, Canggu of Sanur. Vanuit hier is de Ulun Danu tempel ruim twee uur rijden, mocht je de mooie tempel willen bezoeken, dan kun je dit dus het beste combineren met een aantal andere bezienswaardigheden. Je kunt deze bezienswaardigheden allemaal binnen één uur rijden vanaf de Ulun Danu tempel vinden. Het beste is om een privé chauffeur te nemen voor één dag die jullie overal brengt.

wat te doen op bali

Ulun Danu tempel

De Ulun Danu tempel ligt aan het Danu Beratan meer, doordat de tempel deels in het water ligt, geeft dit een geweldig mooi effect. Deze hindoe tempel is gebouwd ter ere van de godin Dewi Danu, die waakt over water, meren en rivieren. Het water uit het meer wordt gebruikt voor de irrigatie van akkerbouw en landbouw in de omgeving. Lokale inwoners die verbouwen komen hier geregeld bidden en de godin eren, om zo te vragen voor een betere oogst. De tempel is echt geen teleurstelling, hij zou wat mij betreft op ieder lijstje moeten staan, tijdens een bezoek aan Bali. Echt ontzettend mooi!

Kosten zijn: 30.000 roepia

wat te doen op bali - ulun danu tempel

Banyumala Twin waterval 

Dit is de mooiste waterval die ik gezien heb op Bali. De Banyumala Twin waterval ligt in het binnenland van Bali en is lastig te bereiken. Daarom zijn er maar weinig toeristen. Onze chauffeur wist de weg wel en bracht ons zonder problemen bij de waterval. Vanaf de parkeerplaats is het nog 20-25 minuten wandelen maar dat is het zeker waard. Er waren in ons geval maar twee andere mensen dus heb je zo’n mooie plek bijna voor jezelf. Je hoort niets anders dan de waterval en fluitende vogeltjes. Ook kun je in het water heerlijk zwemmen. Er zijn een aantal kleine kleedhokjes en verder zijn er een aantal bankjes. Er is geen restaurant of iets dergelijks beneden bij de watervallen.

Kosten zijn 30.000 roepia

wat te doen op bali

Handara Gate

Op verschillende plekken op Bali hebben je zo’n bijzondere poort. De Handara gate vind je in het noordwesten van het eiland, vlakbij de Ulun Danu tempel en de Banyumala twin waterval. Het is een prachtige poort en zeker de moeite waard om even langs te rijden maar verder is er niet veel te zien. Gewoon een leuke toevoeging aan een mooie tocht door deze omgeving van Bali. Het uitzicht door de poort met de bergen erachter maakt het in mijn ogen helemaal af. Je kunt hier ook gewoon even langs rijden zonder uit te stappen, dan hoef je namelijk geen 30.000 roepia te betalen.

Kosten zijn: 30.000 roepia

wat te doen op bali

Twin lake view

In deze regio van Bali, zijn verschillende meren te vinden. Vanaf de Twin lake view, heb je zoals de naam al zegt, uitzicht over twee meren. Het uitzicht is werkelijk adembenemend, zeker met goed weer. Daarom is het zeker een plek waar je even moet stoppen. Je kunt hier ook bij verschillende cafés en restaurants lunchen maar je begrijpt dat je met dit uitzicht de hoofdprijs betaald. Ook vind je hier verschillende schommels waar je Instagramwaardige foto’s kunt maken maar dit gaat je vaak al 150.000 roepia kosten. Maar je kunt ook gewoon op een gratis plek genieten van dit uitzicht natuurlijk, net zoals ik.

Kosten: gratis

Route rond de Ulun Danu tempel

Navigeer via Google Maps

Omgeving Ulun Danu tempel

Ben jij wel eens bij de Ulun Danu tempel geweest? Welke plekken zou jij daarmee combineren? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bali?

~ 45 tips voor Bali

~ Hotel tip Ubud

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen rond de Ulun Danu Tempel?”

  1. Ik ben er nog nooit geweest maar als ik zo die foto’s zie zou ik zo heen gaan, wat is het prachtig zeg, die watervallen, maar ook die poort, echt schitterend!

  2. Bali staat nog op m’n wishlist! Maar nu ik dit heb gelezen en je foto’s heb gezien stijgt ie n paar plaatsjes! ❤️?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge