Argentinië is niet meteen het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een mooie reis, maar dat zou eigenlijk wel moeten. Het is een erg divers land en voor velen het startpunt voor een rondreis door Zuid-Amerika. In Argentinië vind je vele hoogtepunten die je gezien moet hebben. Van grote en bruisende steden tot aan de mooiste natuurfenomenen zoals watervallen en hoge bergen.

Argentinië

Bruisende stad Buenos Aires

Één van de meest bekende steden van Argentinië is Buenos Aires. Het wordt ook wel omschreven als één van de leukste steden van heel Zuid-Amerika en dat komt vooral verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter hebben. Heerlijk eten in één van de talloze restaurants, genieten van het bruisende nachtleven of kennis maken met de echte Argentijnse gastvrijheid,het kan hier allemaal.

Met ruim 2,7 miljoen vierkante kilometer is Argentinië een enorm groot land. Wil je alles van land zien, dan is het verstandig om hier ruim de tijd voor uit te trekken. Een populaire regio onder toeristen is Salta. Deze omgeving is omringd door prachtige natuur waar je je ogen uit zal kijken.Hoogtepunt van deze regio is de ‘trein naar de wolken’, een treinrit van ruim 200 kilometer die je naar de mooiste plekken van de regio brengt.

Op zoek naar een rondreis door Argentinië? Vind een overzicht van de beste specialisten op ZuidAmerika.nl

Argentinië

Aantrekkelijke reisperiodes

Net als in Europa, zijn er in Argentinië qua weersomstandigheden bepaalde periodes waarin het aantrekkelijk is om er naartoe te reizen. Het klimaat in dit deel van Zuid-Amerika is van oktober tot medio december en van april tot medio juni het meest gunstig.

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires duurt ongeveer 15 uur. Een lange zit dus, maar het is de moeite waard.Argentinië is een bestemming die je niet snel zult vergeten. Het is niet voor niets dat Argentinië reizen de laatste jaren steeds populairder worden. Wanneer je je reis goed in deelt en de mooiste plekken van het land bezoekt, zul je de hele reis je ogen uitkijken. Goede reis!

Disclaimer: Alle afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay. Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij naar Argentinië willen? Welke plekken in het Zuid-Amerikaanse land zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties! 

Meer Zuid-Amerika?

~ Suriname

Meer toffe bestemmingen?

~ Indonesië 

~ Florida

2 gedachten over “Je kijkt je ogen uit in Argentinië [Zuid-Amerika]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge