Brighton is misschien wel de meest bekende en populair kustplaats die Engeland rijk is. De boulevard met de pier zijn erg herkenbaar en voor veel reizigers een item op de bucketlist. Echter bezocht ik vorige maand de ten westen liggende plaats Worthing en was ik enorm verrast. Daarom vertel ik vandaag waarom je Brighton moet vergeten en naar Worthing moet afreizen.

Worthing
Foto afkomstig van Pixabay

Het altijd drukke Brighton

Al tientallen jaren is Brighton een populaire vakantiebestemming in Engeland. Een weekendje weg of een goede afsluiter tijdens een rondreis. Maar zeker in de zomermaanden en wanneer het lekker weer is, is het intens druk in Brighton. Daarom hebben wij besloten om voor een andere kustplaats in Engeland te kiezen tijdens onze vakantie. En het hippe maar altijd drukke Brighton over te slaan. Doordat het goed te bereiken is vanuit Londen, is het op warme zomerdagen een populaire plek voor de Londenaren.

Worthing

Het onontdekte Worthing

Tijdens onze zoektocht naar een alternatief voor Brighton, kwamen we al snel in Worthing terecht. Een gezellige plek ten westen van Brighton. Omdat wij met de trein waren en geen auto tot onze beschikking hadden, was dit ook een goede optie. Vanuit het centrum van Londen kun je namelijk met maar één overstap naar Worthing gaan met de trein. Het is een kleine stad die in tegenstelling tot Brighton helemaal niet druk en beroemd is.

Worthing

Daarentegen heeft Worthing eigenlijk bijna alles wat Brighton ook heeft. Een mooie pier, een fijn strand en een gezellige hoofdstraat. Maar dan is het rustiger en een hangt er een gemoedelijke sfeer. Kortom een heerlijke plek om jouw vakantie in Engeland af te sluiten of te beginnen.

Worthing

Highdown Gardens

Zelf vond ik dit het hoogtepunt van Worthing en omgeving. De Highdown Gardens met de Highdown Tearoom is echt 100% Brits. Als je een auto hebt, dan kun je hier eenvoudig naartoe rijden, wij zijn met de fiets gedaan. Maar wandelen vanuit het centrum van Worthing is ook een optie maar daar moet ruim 1,5 tot 2 uur de tijd voor nemen. De tuinen liggen op de heuvels rondom de stad, hierdoor heb je een prachtig uitzicht. De echte Britse tearoom is een fijne plek om even neer te strijken voor een lunch, kopje thee of een lichte snack tussendoor. Dan de tuinen zelf, deze zijn gratis te bezoeken en zijn goed onderhouden, op een warme dag is er voldoende schaduw te vinden.

Worthing
Worthing

Het strand en de boulevard

Dan het strand en de boulevard, een knusse plek. Zelfs op warme zomerdagen is het niet druk en kun je hier heerlijk vertoeven. Het zeewater is fris om in te zwemmen maar voor de echte diehards is het een welkome verkoeling. Op de boulevard kun je heerlijk wandelen of fietsen, langs het water maar ook de verschillende winkeltjes en cafes. Het is een echt kiezelstrand dus neem een kussen of dikke handdoek mee voor onder de billen. Vanaf de trein is het strand goed aan de wandelen, in ongeveer 15 minuten. Met de auto kun je hier goed parkeren, uiteraard wel betaald.

Ben jij ook meteen verliefd op de gezelligheid van Worthing? Of zou jij toch voor Brighton kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Engeland?

~ Stonehedge: doen of niet?

~ Originele tips in Londen

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Worthing is het nieuwe Brighton: Engelse kustplaats!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge