Vandaag delen we vijf handige tips die je moet weten voordat je op vakantie met een caravan gaat. Het is natuurlijk een leuk avontuur maar het vergt ook de nodige voorbereiding en kennis. Daarom delen wij vandaag alle informatie die je nodig hebt voordat je op vakantie gaat. Lees dus snel verder om goed voorbereid op pad te gaan met jouw caravan.

Verdeel het gewicht in de caravan

De belangrijkste tip is misschien wel het verdelen van het gewicht. Je wilt geen problemen krijgen tijdens de vakantie dus daarom is het verstandig om het gewicht goed te verdelen. Dit geldt zowel voor- als achter maar ook links en rechts. Dus wees jezelf hier bewust van en zorg dat je met name zwaardere items goed verdeeld over de caravan. Zo voorkom je problemen tijdens het rijden met de caravan.

vakantie met een caravan

Sluit een goede verzekering af

Om een fijne vakantie te kunnen beleven is een goede verzekering essentieel. Zo hoef je je geen zorgen te maken om problemen. Een caravanverzekering vergelijken is daarom handig, op deze manier kun je namelijk binnen 3 minuten een geschikte verzekering vinden tegen de laagste premie. Iedereen heeft eigen voorkeuren zoals dekking voor brand, diefstal of weerschade zoals hagel. Ideaal is daarom om deze vergelijker te gebruiken voordat je een verzekering afsluit.

Zet de caravan waterpas

Naast het verdelen van het gewicht is het ook altijd nodig om de caravan waterpas te zetten, ook als je maar één nachtje ergens blijft. Je wilt namelijk niet dat de caravan omvalt of er andere problemen aan de caravan ontstaan door het verkeerd plaatsen. Het meenemen van een waterpas is dus essentieel op een vakantie met een caravan.

vakantie met een caravan

Zorg voor een goede combinatie van caravan en auto

Een goede combinatie van een caravan en auto is vereist. Je wilt namelijk niet met een te zware caravan achter een te lichte auto op pad gaan. Dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, zeker wanneer je richting de bergen gaat voor jouw vakantie. Laat je daarom goed adviseren over het maximale gewicht dat een caravan mag hebben achter jouw auto. Niet alleen in de bergen maar ook met harde winden is het levensgevaarlijk om met een te zware caravan achter een auto te rijden. Wees hier dus heel voorzichtig mee!

Fløyen in Bergen

Kies een mooie route voor een vakantie met een caravan

Dan is het natuurlijk de vraag, waar gaan we heen? Er zijn verschillende landen die goed geschikt zijn voor een vakantie met een caravan. Zoals Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Italië maar je kunt het ook verder van huis zoeken en plekken zoals Noorwegen of Zweden bezoeken. Want ook in Scandinavië zijn ze heel erg gericht op caravan en kun je hier op verschillende leuke campings verblijven.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij graag op vakantie met een caravan? Welke landen vind jij mooi om te bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Fijne sandalen voor op reis

~ Jurkjes voor op reis

5 gedachten over “Dit moet je weten voordat je op vakantie met een caravan gaat”

  1. De route is inderdaad belangrijk wanneer je met de caravan gaat. Daarnaast is het ook oppassen met bergachtige gebieden wanneer je caravan groot is. Gelukkig zijn er veel alternatieve routes die je naar je bestemming brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge