In het noorden van Marokko tussen Fez en Tanger, vind je de blauwe stad Chefcaouen. De stad is uniek doordat alle huizen en paden in de stad blauwgekleurd zijn. Naar mijn mening een beleving die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Marokko. Daarom deel ik vandaag alles over deze unieke stad.

blauwe stad Chefcaouen
blauwe stad Chefcaouen

Wandelen door de blauwe stad Chefcaouen

Eigenlijk is het allerleukste in de stad, gewoon wandelen en genieten van de mooie gebouwen. Het is echt een uniek gezicht, dat alle huizen blauw gekleurd zijn. Op de meeste plekken zijn zelfs de voetpaden blauw geschilderd. Nu vraag je je misschien af waarom is dit zo? Dit heeft te maken met het Jodendom. In het Jodendom staat de kleur blauw voor bescherming. Mensen begonnen hun huizen blauw te schilderen en het bleek een mooi gezicht te zijn. Zo gingen steeds meer mensen hun huizen schilderen en werd uiteindelijk de hele stad geschilderd.

blauwe stad Chefcaouen

Bezoek de leuke winkeltjes

Het centrum van de stad is, zoals veel Marokkaanse steden, autovrij. De leuke schattige blauwe steegjes kun je dus rusten doorwandelen. Aan beide kanten zijn er leuke winkeltjes te vinden die kleding, potten, pannen en allerlei andere soorten spullen verkopen. Het kan in de zomermaanden druk zijn met dagjes mensen dus als je deze wilt vermijden kun je het beste vroeg in de ochtend op pad gaan. Tijdens het winkelen is het spel van afdingen leuk dus zorg dat je dit ook doet.

Het uitzicht vanaf de Spaanse moskee

De Spaanse moskee zelf stelt niet zoveel voor maar toch moet je hier een bezoek aan brengen. Het uitzicht over de blauwe stad Chefcaouen is namelijk adembenemend. Je kunt vanaf hier de hele stad zien liggen in het dal. De stad ligt in een dal en de Spaanse moskee staat op de heuvels daar omheen. Als je vanaf Fez komt, rijd je langs dit mooie uitzichtpunt dus hoef je niet eens om te rijden.

blauwe stad Chefcaouen

Laat een henna zetten

Heel Marokko staat bekend om henna, je kunt het eigenlijk overal laten zetten. Op het grote plein van Chefcaouen kun je een henna naar keuze laten zetten. Afhankelijk van het ontwerp varieert de prijs en de duur. Mijn ontwerp was €5 euro duurde ongeveer 30 minuten. Henna betekent letterlijk de rode kleur waar het van gemaakt wordt. Vooral in Afrika wordt dit gebruikt om versieringen op het lichaam aan te brengen. Het blijft ongeveer twee weken op je huid zitten, het vaagt langzaam weg.

Zou jij ook naar de blauwe stad Chefcaouen willen reizen? Had je al eens eerder van deze stad gehoord? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Overnachten in Chefcaouen

~ Route door Marokko 14 dagen

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “De blauwe stad Chefcaouen in Marokko”

  1. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar heb mij ook nog nooit echt verdiept in Marokko als vakantiebestemming. Dit is echter wel een stadje wat ik graag in het echt zou willen zien, lijkt mij heel bijzonder om door al die blauw gekleurde straten te wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge