Het reizen met een camper is een steeds populairder wordend concept. Je hebt alle spullen bij je en je kunt gaan en staan waar je wilt. Een unieke manier om de hele wereld te kunnen ontdekken, in elk seizoen. Het reizen per camper heeft namelijk in elk seizoen wel zijn charmes.

reizen met een camper

Zomer

Ben je voor deze zomer op zoek naar een leuke vakantie? Ga dan voor het last minute camper huren! Zo kun je gaan en staan waar je wilt, maar heb je toch altijd een comfortabele “huis” bij je. Een aantal leuke bestemmingen tijdens de zomermaanden om te kamperen zijn Zweden, Kroatië, Frankrijk en natuurlijk in Nederland zelf. In heel Scandinavië is het mogelijk om wild te kamperen en heb je dus geen camping nodig. In vrijwel elk ander Europees land is het wel verplicht om op een camping te staan. Gelukkig zijn er veel campings dus is er voor ieder wat wils.

campings in oost-canada - reizen met een camper

Herfst

Mijn lievelingsseizoen is de herfst, de blaadjes vallen van de bomen. Het wordt langzaam kouder en het wordt steeds gezelliger overal. Helaas gaat de herfst vaak ook gepaard met regenbuien, gelukkig is dat met een camper ook geen probleem. Je kunt een spelletje spelen en genieten van het getik van de regen op het dak. Mooie bestemmingen voor de herfstmaanden zijn Canada, Oostenrijk, Duitsland en België.

camperreis canada - vakantie Canada

Reizen met een camper in de winter

Misschien denk je niet meteen aan de winter, als je denkt aan het reizen per camper. Maar ook in de winter is het reizen per camper goed mogelijk. Het vergt uiteraard wel iets meer voorbereiding dan een normale vakantie. In Canada werden wij overvallen door sneeuw en winters weer met de camper. Voordat je zo’n reis gaat maken, lees jezelf goed in. Zorg voor voldoende dekens en een goed werkende verwarming.

Goboony camper

Lente

Misschien wel mijn favoriete seizoen om op pad te gaan met een camper. De temperaturen worden langzaam warmer en het is overal nog vrij rustig. Je kunt genieten van de mooie omgeving en het is niet bloedheet. In de lentemaanden zijn vooral Portugal, Spanje en Italië heerlijke plekken om naartoe te gaan met een camper. Maar in een goede week zijn ook onze eigen Waddeneilanden zeker een aanrader.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Staat reizen met een camper ook op jouw wishlist? Welke landen zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten!

Meer camper inspiratie?

~ VW Camper in Nederland

~ Camper route in Canada

Bewaren op Pinterest?

Eén gedachte over “Reizen met een camper: elk seizoen heeft zijn charmes”

  1. Ik geloof ook dat reizen met de camper in de winter erg mooi kan zijn. Je ziet de natuur op een hele andere manier. Zelf zou ik graag naar het noorden willen gaan in de winterperiode. Zweden staat hoog op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge