Nu we steeds meer in eigen land op vakantie gaan, is Ameland een fijne bestemming. Het is er rustig, mooi en het is gewoon in Nederland. Ik deel deze praktische informatie Ameland om jouw vakantie naar het Waddeneiland zo relax mogelijk te maken. Je hoeft niet veel voor te bereiden maar er zijn en aantal punten die je niet moet vergeten als je naar Ameland gaat.

Reizen naar Ameland

Allereerst moet je naar Horwerd gaan, dit ligt in Friesland. Vanaf hier vertrekt namelijk de boot naar Ameland, de Wagenborg. In tegenstelling tot Texel, is het een vaardienst die langer duurt. Er zijn verschillende opties, je kunt namelijk voor de normale dienst gaan of voor de sneldienst. De normale dienst duurt 50 minuten en de sneldienst 20 minuten. De sneldienst vraagt wel een toeslag van €7,50 per enkele reis. Een retourtje met de veerdienst kost met twee personen en een auto €140,-. Het is aan te raden om tickets online te kopen, zeker in het hoogseizoen. Op de boot passen namelijk niet heel veel auto’s.

Praktische informatie Ameland

Vervoer op het eiland

Op Ameland is het mogelijk om met de auto jezelf te verplaatsen maar het eiland is vrij klein dus eigenlijk alles kan met de fiets. Soms zijn de autowegen ook afgesloten of zijn er werkzaamheden en kun je zelfs beter met de fiets alles doen. Wij huurden een elektrische tandem en dat was een groot succes. Andere praktische informatie Ameland? Het waait altijd! Dus heb je de keuze voor een elektrische fiets? Ga daar dan voor! Als het echt slecht weer is, kun je ook gebruik maken van de verschillende bussen die over het eiland rijden.

accommodatie tip Ameland - eigen stacaravan

Accommodaties op Ameland

Op Ameland zijn er niet heel veel accommodaties, daarom is het verstandig om ruim van te voren een reservering te maken. Wij verbleven in een stijlvol chalet, Chalet Oester. Waar vandaan je het hele eiland kunt verkennen. Ik zou niet aanraden om in een hotel te overnachten, aangezien er niet iedere avond veel keus is om te gaan eten. Met de mogelijkheid om zelf te kopen heb je veel meer keuze. Een overnachting kost gemiddeld tussen de €70 en €100 voor twee personen.

Praktische informatie Ameland

Praktische informatie Ameland rond het betalen

Ameland is een Nederlands eiland en daardoor wordt hier de Euro gebruikt. Je kunt hier vrijwel overal gewoon pinnen in winkels, restaurants en cafés. Maar denk er aan dat je bij bijvoorbeeld het beklimmen van de vuurtoren of het kopen van een klein ijsje, vaak niet kunt pinnen. Het is dus verstandig om een aantal contanten op zak te hebben voor kleine uitgaven. Verder zijn er meerdere pinautomaten in de dorpen en kan je dus altijd nog extra contant uit de muur halen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Ameland? Welke tips neem jij mee op vakantie naar het eiland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ameland?

~ Wat te doen op Ameland?

~ Accommodatie op Ameland

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Praktische informatie Ameland: boot, betalen en meer”

  1. Ik ben nog nooit op Ameland geweest, maar kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend leuk en mooi is, goede tip om tijdig te reserveren. En wat leuk dat jullie een tandem huurden, dat lijkt me heel apart fietsen 🙂

  2. Van mij mochten ze alle Waddeneilanden autovrij maken. Wij huren regelmatig een huisje met een rieten dak op Ameland. Fietsen en wandelen is voor ons de ideale vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge