De mooiste rijstvelden op Bali? Dan moet je de Jatiluwih rijstvelden bezoeken! De velden liggen midden op Bali vlakbij het Tabanan gebied waar je nog meer mooie plekken kunt bezoeken zoals Tirta EMpul en de Tegallalng waterval. Ik deel mijn ervaringen over het bezoeken van de ze adembenemende plek op Bali!

Vervoer op Bali
Jatiluwih

Hoe kom je er?

Je kunt hier zelf heen gaan, dat kan met een taxi, privé chauffeur, scooter of met een dagtocht. Zelf zou ik aanraden hier met een privé chauffeur heen te gaan of zelf met de scooter erheen te rijden. Het rijden op een scooter vind ik zelf niet fijn dus ik kies altijd voor een privé chauffeur. Wij bezochten de rijstvelden vanuit het zuiden van Bali, Legian. Vanuit de zuidelijke regio is het ongeveer 2 tot 2,5 uur rijden naar de rijstvelden. Je kunt dit daarom het beste combineren met eerder genoemde opties. Alle Balinezen weten de weg naar de terrassen, ga je zelf rijden? Zorg dan dat je een goede navigatie hebt!

Bekijk deze voordelige 15 daagse Basic Bali rondreis

wat te doen op Bali - Jatiluwih rijstvelden
wat te doen op Bali -Jatiluwih rijstvelden

Entree & kosten van de Jatiluwih rijstvelden

De entree van de rijstvelden is 40.000 roepia per persoon (ongeveer 2,50 euro). De gids en/of chauffeur hoeft niet te betalen dus het is echt per persoon. Als je met de scooter gaat, kun je de hoofdingang vermijden en hoef je niet te betalen. De entreekosten zijn geldig voor de hele dag. Je kunt hier dan zo lang rondlopen als je zelf wilt. Wij kozen er dan ook voor om lekker te lunchen met uitzicht op de Jatiluwih rijstvelden, iets prijziger dan een paar kilometer verderop maar ik vond het heel leuk om met zo’n uitzicht te lunchen.

wat te doen op Bali- Jatiluwih rijstvelden

Welke seizoen?

In welk seizoen kun je het beste naar de rijstvelden gaan? Dat is het regenseizoen! Tijdens het regenseizoen valt er namelijk veel regen (logisch) en dat zorgt ervoor dat de rijstterrassen steeds groener worden. In het regenseizoen op Bali regent het met name ’s middags en ’s avonds. Als je tijdens het regenseizoen in de ochtend hier naartoe gaat, dan heb je dus de mooiste omstandigheden. Dit hebben wij ook gedaan en zou ik ook zeker aanraden! Natuurlijk kun je in ieder ander seizoen ook naar de rijstvelden gaan maar dan kan het zijn dat het er minder groen uitziet dan op mijn foto’s.

Wandelen tussen de rijstvelden

Er zijn verschillende wandelroutes die door de rijstvelden lopen. Je mag natuurlijk niet tussen de velden lopen maar alleen op de daarvoor aangewezen paden. De routes variëren tussen de 2 kilometer en 10 kilometer. Wij kozen ervoor om een klein stukje te gaan wandelen, tot het begon te regenen. Wij hadden die dag nog meer op de planning dus vonden dat een goed teken om weer weg te gaan. Maar met mooi weer kun je hier zeker uren wandelen! Wees wel respectvol voor de werkende mensen en de gewassen.

Zou jij de Jatiluwih rijstvelden ook willen bezoeken? Ben jij wel eens op Bali geweest? Laat ons weten in de reacties!

Meer Bali?

~ 45 tips op Bali

~ Vulkaan beklimmen

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Jatiluwih rijstvelden op Bali – tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge