Fez is naar mijn mening de leukste en mooiste stad in Marokko. De sfeer in de stad is fijner en de mensen zijn vriendelijk. Een goede plek om te verblijven in Fez is de Riad Jardin Chrifa, daarom deel ik deze hotel tip Fez.

hotel tip Fez

Bereikbaarheid

Fez is een ontzettend drukke stad in Marokko. Veel plekken zijn niet bereikbaar met de auto maar deze hotel tip Fez wel. Op maar twee minuten lopen van het hotel vind je parkeerplaatsen waar je tegen een kleine vergoeding kunt staan en waar je auto in de gaten gehouden wordt. Vanuit de Riad kun je binnen vijf minuten naar het centrum van Fez wandelen. Zowel met de auto als met de benenwagen is het hotel dus goed te bereiken. Ook hangen er bordjes die de Riad duidelijk aangeven.

hotel tip Fez
hotel tip Fez

De kamer

De kamers zijn traditioneel maar hebben wel airconditioning. Omdat het rustig was toen wij hier sliepen, kregen we een driepersoonskamer terwijl we betaald hadden voor een tweepersoons. Dit was ontzettend fijn voor de bagage die we hadden. De Riad is ruim en van alle gemakken voorzien, één van de luxere kamers die we gehad hebben tijdens onze reis door Marokko.

De badkamer

De badkamer was klein en praktisch ingedeeld. Alle gemakken waren aanwezig in de badkamer behalve een douchegordijn. Je moet praktisch douchen want anders is de hele badkamer nat. We hebben dit ook aangekaart bij het personeel en ze gingen er naar kijken. Misschien hangen er dus inmiddels we douchegordijnen. Verder was het water snel warm en kon je dus heerlijk douchen.

hotel tip Fez

De Riad

De Riad heeft tien kamers verspreid over verschillende verdiepingen, wij sliepen op de tweede etage. Er zijn kamers voor één, twee of drie personen. Voor twee personen is er ook nog eens een deluxe kamer. Verder heeft Riad Jardin Chrifa een prachtige binnentuin waar ´s morgens het heerlijke Marokkaanse ontbijt wordt geserveerd. Het hele hotel heeft overigens ook goede Wifi wat tijdens een rondreis door Marokko op veel plekken schaars is.

hotel tip Fez

De omgeving van deze hotel tip Fez

In de buurt van deze hotel tip vind je de mooiste bezienswaardigheden van Fez. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand, maximaal 15 minuten lopen. Maar de mooiste bezienswaardigheid is de blauwe poort, Bab Boujeloud, ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf de Riad. Via de blauwe poort kun je vervolgens de souks in gaan en hier uren rondstruinen. Verder staat Fez natuurlijk bekend om de leerlooierijen en kun je hier dan ook veel mooie leren spullen kopen.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €35 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze hotel tip Fez ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een hotel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Ultieme route door Marokko

-Auto rijden in Marokko

~ Bezienswaardigheden Fez

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Hotel tip Fez: Riad Jardin Chrifa [in het centrum]”

  1. Het ligt er vooral aan wat ons doel is. Bij een stedentrip vind ik de ligging belangrijk, liefst in het centrum of anders dicht bij de metro. Is het doorreis, dan let ik vooral op de prijs in combinatie met de ligging. Dit hotel zou wel wat voor ons zijn, maar Marokko staat niet echt op ons lijstje, dus ik denk dat de kans niet zo groot zal zijn dat we er ooit ook echt zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge