Een vakantie naar Malta is een echte aanrader, het eiland heeft een heerlijk klimaat en veel cultuur om te ontdekken. Het eiland is 2x zo groot als het Waddeneiland Texel dus je hebt echt een auto nodig om dit allemaal te kunnen ontdekken. Daarom deel ik vandaag alles over autorijden op Malta!

Autorijden op Malta

Waar moet je huren?

Bij het vliegveld van Malta zijn er verschillende verhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. Het is aan te raden om dit van te voren te regelen zodat je niet ter plekke nog hoeft te zoeken naar een geschikte auto. Daarbij zijn de kosten van te voren een stuk lager dan als je ter plekke een auto huurt. Zoals jullie inmiddels al weten huur ik vrijwel altijd bij Sunnycars, omdat je bij hen altijd 100% verzekerd bent. Voor het huren van een auto is de leeftijdsgrens op Malta meestal 25 jaar en je moet minimaal twee jaar in bezit zijn van een rijbewijs.

Autorijden op Malta

Kosten van autorijden op Malta

De kosten van het huren van een auto op Malta liggen vrij laag, gemiddeld betaal je €20 per dag voor een kleine auto. Dan heb je via Sunnycars volledige verzekering en kun je zorgeloos genieten van jouw vakantie. Voor een week op Malta ben je dus ongeveer €125 tot 150 voor een huurauto kwijt.

Dan hebben we het over de benzinekosten, die zijn op het eiland een stuk lager dan in Nederland. Je betaal ongeveer €1,25 per liter benzine. Wij hebben 8 dagen lang te eiland rondgereden en waren ongeveer €50 euro kwijt aan benzine voor de gehele periode.

De kosten voor de waarborg verschillen per aanbieder van Sunnycars, lees daarom altijd in de specifieke voorwaarden hoeveel dit is. Zo kun je niet voor verrassingen komen te staan. De waarborg kan variëren van €200 tot €2000.

Autorijden op Malta

De wegen en het rijden op Malta

Op Malta zijn de wegen over het algemeen goed maar doordat je links rijdt, is het toch totaal anders dan in Nederland. Je moet dus ook met je linkerhand schakelen, terwijl wij dat helemaal niet gewend zijn. In het begin moet je daarom even inkomen maar na een tijdje is dit geen probleem meer. Alle wegen zijn duidelijk aangegeven met borden en de bewegwijzering is ook helder op het eiland. Als je met de ferry naar Gozo gaat, dan moet je wel echt goed opletten want niet alle wegen zijn daar goed begaanbaar.

Op het eiland Malta en Gozo zijn geen tolwegen, dus daar hoef je geen rekening mee te houden tijdens het autorijden.

Autorijden op Malta

Ga goed voorbereid op pad

Dit is iets wat ik altijd blijf herhalen, ga goed voorbereid op pad! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Malta maar voor iedere bestemming. Zorg dat je telefoon goed is opgeladen voor de navigatie en noodgevallen, neem altijd voldoende eten en water mee. Want het is niet fijn om voor vervelende verrassingen te komen staan. Handig is om van te voren een offline kaart te downloaden van het eiland zodat je ook in gebieden zonder bereik nog de weg kunt vinden.

Zou jij gaan autorijden op Malta? En welke plekken zou je dan graag bezoeken met de huurauto? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Malta?

~ 10 tips voor Malta

~ Bezoek het unieke Gozo

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Autorijden op Malta: praktische info, tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge