Ontzettend leuk is om op vakantie naast te relaxen ook leuke sportieve activiteiten te doen. Zelf vind ik een waterpark één van de leukste plekken om te bezoeken op reis. Inmiddels heb ik in heel veel landen al een waterpark bezocht zoals in Amerika, Indonesië, Griekenland, Kroatië en natuurlijk in Nederland. In dit artikel lees je alles over Aquacolors in Poreč in het noorden van Kroatië.

wat te doen in Pula

De locatie van Aquacolors

Eén van de voordelen is dat Aquacolors op een goede plek ligt, je kunt het waterpark namelijk perfect combineren met een stedentrip in Pula. De stad Pula is namelijk een enorme aanrader en ligt op ongeveer 50 minuten rijden. Maar ook de verdere omgeving is leuk met plaatsen zoals Rovinj en natuurlijk Poreč zelf. Met de auto is het park goed te bereiken, met het openbaar vervoer niet. Vanuit Poreč kun je wel een taxi nemen, dit kost ongeveer €15 voor een enkele reis.

Tickets van te voren bestellen

Zeker in de zomermaanden kan het druk zijn in het waterpark en met name bij de kassa. Daarom is het verstandig om een tickets van te voren te bestellen. Daarnaast heb je ook per persoon nog €2 korting daarbovenop. Een ticket is €34 per persoon voor de hele dag. Het klinkt misschien veel maar in vergelijking met een gemiddeld attractiepark is het goedkoop. En je krijgt net zo veel adrenaline als een gemiddeld pretpark voor terug.

Aquacolors

Glijbanen en meer

Beneden bij de glijbanen wordt aangegeven, welke adrenaline klasse het is. Bijvoorbeeld extreme, moderate of easy. Zelf vind ik de meest extreme altijd het meest gaaf. Mijn persoonlijke favoriet is de Black hole waarbij de naam eer aandoet want je ziet bijna de gehele rit niets. Je kunt hier met twee personen tegelijk in, met een band en de hele ervaring is te gek. Maar ook de Looping rockets zijn ontzettend leuk als je niet bang bent voor een flinke porties adrenaline. Verder vertel ik niet te veel over de glijbanen want het zelf ervaren is natuurlijk het allerleukst.

Maar naast prachtige glijbanen heb je ook een tof golfslagbad, een lazy river en veel meer kleine zwembaden en waterspeeltuinen.

Horeca en kluisjes

Alles qua horeca werkt met eenvoudige polsbandjes om bijvoorbeeld eten en drinken te kopen. Je kunt de polsbandjes van te voren opwaarderen met een maximum van €70. Maar een bedrag van rond de €25 is voldoende om een fijne lunch met wat te drinken en nog iets lekkers te nemen. Daarnaast is het mogelijk om een eigen meegebrachte fles mee te nemen zodat je voldoende water kunt drinken de gehele dag. Daarnaast kun je ook voor €4 per dag een kluisje huren, dat is zeker aan te raden. Deze gaat ook via het polsbandje. Zo hoef je geen waardevolle spullen los achter te laten.

Verder kun je ook via het bandje gebruik maken van de photo service. Waarbij je foto’s kunt kopen die worden gemaakt tijdens je avonturen in de glijbanen. Je kunt natuurlijk ook toffe foto’s laten maken met jouw gezelschap.

Aquacolors

Praktische informatie Aquacolors:

  • Kosten zijn €34 per volwassenen, via online tickets.
  • Kosten voor kinderen vanaf 1 meter €29 en kinderen onder de 1 meter zijn gratis.
  • Het park is tijdens de zomermaanden dagelijks open van 10:00 tot 18:00uur.
  • Parkeren is gratis
  • Als het de exacte datum van jouw verjaardag is, dan ontvang je een gratis dagkaartje na vertoon van jouw identiteitskaart.

Ben jij wel eens in Aquacolors in Kroatië geweest? Ben jij ook zo dol op waterparken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Tips voor in Pula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge