Het is weer voorbij, die mooie zomer! Ach welnee… Je kunt je eigen zomer verlengen door in de maanden erna te kiezen voor een heerlijke herfst, die aan de zomer schurkt door de zon gewoon weer op te zoeken. In het buitenland weliswaar, de zomer is nooit voorbij!

Dan wil je wél een beetje zonzekerheid. Waar vind je dat? Volgens vakantiesites is er uiteraard heel veel mogelijk. We deden een klein onderzoekje en komen uit op de volgende bestemmingen. 

Zuid-Spanje

Het zou er gegarandeerd 22 tot 23 graden zijn in oktober. In het binnenland nog wat warmer dan aan de kust. De bekende Costa’s zijn dan voor veel mensen een heerlijke nazomerbestemming. 

De zomer is nooit voorbij in Marokko

Specifiek wordt de plaats Essaouira genoemd. Smalle straatjes, kleine in kleuren geschilderde huisjes en uiteraard de Atlantische Oceaan. Je reist er met gemak naartoe en wandelt met je heuptasje uren in de Marokkaanse zon. Ook Casablanca en Marrakesh worden genoemd. En Agadir is de absolute strandbestemming van Marokko, met een grote boulevard en zandstranden. 

zomer is nooit voorbij

In oktober is het hier zo’n 25 graden aarde kust en 27 tot 28 graden in het binnenland. Niets aan toe te voegen. 

Lanzarote

Het eiland van duizend kleuren wordt het genoemd, Lanzarote. Vulkanische landschappen met grotten en spectaculaire stranden. Aan de noordkant van het eiland tref je een tunnel van kilometers lang die eindigt in de zee. Inwoners van Lanzarote hielden zich er verborgen toen de piraten de kusten aanvielen. Je kunt dit nu bezoeken. In dit rijtje horen ook Gran Canaria en Tenerife thuis die wel toeristischer dan Lanzarote zijn. En denk ook aan Fuerteventura en La Palma. De laatste heeft een groen landschap, het regent er wat vaker. Maar er is wel meer natuur, rust en prachtige wandelpaden. 

Italië

Veel kust, veel strand, veel zon. Wie naar Rome afreist kan zich tegoed doen aan de prachtige Italiaanse historie en monumenten, maar er is meer. Er is een prachtige kustlijn met mooie dorpen en steden die je niet ongemoeid zullen laten. Het eiland Sicilië, best groot, wordt genoemd om haar prachtige baaien met schilderachtige vissersdorpjes. En het is er in september geweldig mooi weer. 

zomer is nooit voorbij

Portugal

De beste stranden van Portugal zijn er in de regio Algarve. Er is maar liefst een 170 kilometer lange kustlijn. Albufeira wordt genoemd, om haar traditionele karakter. Het is er in oktober nog best druk. Dorpjes aan zee zijn minder toeristisch dan het eerdergenoemde Albufeira en dat maakt een trip naar Portugal heerlijk rustig. Denk aan plekken als Praia de Rocha en Carvoeriro. 

Cuba

Cuba is een eiland in het Caribisch gebied en een geweldige bestemming voor wie van strand houdt. Heuptasje dames in de aanslag, verder niets meer meenemen naar de beach en louter genieten van de paradijselijke sfeer waar dit gebied om geroemd wordt. Specifiek wordt Cayos genoemd, een Cubaans eilandengroep met stranden vol wit zand, eindigend in een azuurblauwe zee. 

Mauritius – zomer is nooit voorbij

Griekenland en Spanje doen het goed in de nazomermaanden, maar Mauritius heeft die typische turquoise zee en witte stranden. De mooiste stranden van de wereld, mooie dorpjes, markten, en leuke winkeltjes. 

Ibiza

Mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken, Ibiza. Een eiland dat in de eerst helft van oktober nog heerlijk zomers aandoet. Aangeraden wordt om niet alleen op het strand te blijven hangen, maar ook het binnenland in te gaan. Daar zijn prachtige dorpjes te ontdekken en zeker de moeite waard. Vooral de noordkust zou nog ongerept zijn. 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij het er mee eens, de zomer is nooit voorbij? Welke van deze bestemmingen zou jij graag willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Top tassen voor hippe bestemmingen

12 gedachten over “De zomer is nooit voorbij (ofwel: zoek de zon op)”

  1. Wat een handige blog! In Februari willen ik en een vriend op vakantie naar een zonnig land maar we weten nog niet precies waarheen, valt ook niet mee om uit zoveel keus, iets te gaan kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge