In het zuiden van Marokko, onder Marrakesh vind je de mooie stad Ouazazate. Het is de allerwarmste stad in heel Marokko, maar desondanks zeker een bezoek waard. Ik heb hier een fijne tijd gehad tijdens mijn rondreis door Marokko. Daarom deel ik de leukste tips voor deze mooie stad in Marokko.

Wat te doen in Ouazazate

Atlas film studios

In dit gedeelte van Marokko zijn ontzettend veel films opgenomen doordat het een bizar landschap is. Ouazazate ligt precies tussen de Anti-Atlas en de Hoge Atlas in en is daardoor een mix van allerlei soorten landschappen en bouwstijlen. In de Atlas film studios krijg je een tour langs de verschillens sets en leer je veel over de films die hier allemaal zijn opgenomen. Sets van bijvoorbeeld Kingdom of Heaven kun je hier bezoeken. Het blijft een surrealistisch beeld van allerlei filmsets midden in de brandende woestijn.

Aït-Ben-Haddou

Ait Ben Haddou

Dan door naar Aït-Ben-Haddou, een magisch dorp dat in veel films is gebruikt. Vanuit het centrum van Ouazazate is het ongeveer dertig minuten rijden met de auto. Als je geen auto hebt, dan kun je ook een dagtour boeken met een gids naar deze plek. In dit dorp zijn ontzettend veel films opgenomen en je snapt meteen waarom als je aankomt. Het is een echte toeristen hotspot dus verwacht niet dat je hier alleen bent. De film Gladiator is hier onder andere opgenomen. Naar mijn mening is het een magische plek die je echt niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Marokko.

Wat te doen in Ouazazate

Ouazazate centrale plein

Het centrale plein in Ouazazate is gezellig, ’s avonds is er altijd wel iets te beleven. Overdag is het naar mijn mening te warm om rond te struinen in het centrum. Daarom ga ik ’s avonds naar het plein en geniet ik van de avondwarmte. Het is een fijne plek om te ontspannen en nog een aantal benodigdheden te scoren voordat je nog dieper het binnenland in gaat. Als je naar het Erg Chebbi of Dades gebied gaat vanuit hier dan is dit de laatste grote stad die je tegenkomt. Daarom kan het verstandig zijn om hier nog inkopen te doen. Daarnaast kun je ook lekker eten op het plein.

Wat te doen in Ouazazate

Verkoeling zoeken in een zwembad

Omdat Ouazazate de allerwarmste stad van heel Marokko is, is het belangrijk dat je af en toe ook verkoeling zoekt. Zelf zou ik daarom aanraden om een accommodatie te boeken met een zwembad. Of je kunt naar het openbare zwembad Piscine Municipale gaan. Deze is van dinsdag t/m zondag op van 09:00 tot 17:30. Een leuk idee om ’s middags te doen na een ochtendje bezienswaardigheden bezoeken. Maar natuurlijk is een zwembad bij de accommodatie het aller fijnst.

Ben jij wel eens in Ouazazate geweest? Heb je wat gehad aan deze tips wat te doen in Ouazazarte? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Rondreis Marokko 14 dagen

~ Wat te doen in Fez

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Wat te doen in Ouazazate en omgeving? Marokko”

  1. Ik zou dolgraag eens naar Marokko gaan. Mijn man heeft er niet zo’n zin in daarentegen. Beiden zijn we nog meer fan van Aziatische landen (en we gingen vroeger altijd wel elk jaar een kortere periode naar Turkije waar vrienden van ons wonen. Al gingen we gewoon met zijn tweetjes naar kustplaatsen. Of Istanbul dus). Staat zeker op mijn wensenlijstje. Leuk van die studio’s, dat wist ik niet!
    Rory onlangs geplaatst…Hoe kleed jij je tijdens het reizen? Travelkleding is de oplossing!My Profile

  2. Ja, prachtig is het daar he? Samen met mijn kids heb ik een paar jaar geleden een rondreis gemaakt door Marokko en onder andere Ouarzazate en Aït Ben Haddou bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge