Friesland is naar mijn mening één van de mooiste provincies die we hebben. Daarom kun je er zeker naartoe gaan op vakantie. Ik ga er het liefst ieder jaar wel eens naartoe. De natuur, de rust en ruimte zijn echt heerlijk. Het is echt een fijne provincie om te vertoeven. Lees verder en leer over de fijnste plekjes voor een vakantie in Friesland.

Tusken de Marren - zuid oost friesland

Natuur

Het mooiste in Friesland zijn de prachtige natuurgebieden zoals De Deelen, een onwijs mooi waterrijk gebied vlakbij Heerenveen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rust en ruimte. Maar je vindt hier ook verschillende flora en fauna. Er zijn natuurlijk veel vogelsoorten te vinden in het waterrijke Friesland. In De Deelen heb ik uren zitten kijken naar de zwaluwen die rondvliegen in het natuurgebied. Ontzettend leuk is om te verblijven in één van de mooie vakantieparken in Friesland, zodat je lekker bij in de natuur kunt verblijven.

Rust

In heel Friesland wonen ongeveer 200.000 minder mensen dan in Amsterdam alleen. Dat is nog eens rust! Daarnaast kun je voor rust helemaal kiezen voor een tripje naar één van de Waddeneilanden; Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Daar wonen helemaal weinig mensen en zeker buiten het hoogseizoen heb je hier vaak het eiland bijna voor jezelf. Dat vind ik echt genieten, helemaal alleen op een prachtige plek in Nederland.

Zuid Oost Friesland

Ruimte tijdens vakantie in Friesland

Daarnaast heb je in Friesland nog veel ruimte, niet elke vierkante meter is vol gebouwd en dat zorgt voor een fijn vakantiegevoel. Zo kun je lekker wandelen, fietsen of bijvoorbeeld op pad met een E-chopper. Je kunt veel van de provincie ontdekken en genieten van de ruimte in het hoge Noorden van ons land. Ga jij ook graag naar Friesland?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook gek op vakantie in Friesland? Welke natuurparken in Friesland vind jij leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Friesland?

~ Zeilcursus

Eén gedachte over “Vakantie in Friesland: natuur, rust en ruimte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge