Als je op reis gaat, dan kan je niet weg zonder paspoort, maar daarna is mijn telefoon mijn belangrijkste item. Het is namelijk ontzettend handig op allerlei momenten en daarom laat ik mijn telefoon ook zeker nooit thuis. Vandaag vertel ik alle tips en tricks die ik in de afgelopen jaren heb verzameld als het gaat om telefonie op reis. Van voordeligste abonnementen tot handige apps

Zamek Ogrodzieniec

Kies een voordelige provider

Zelf heb ik al jaren een Sim Only abonnement omdat de kosten laag zijn en het abonnement erg flexibel. Zo kan ik eenvoudig mijn bundel thuis of op reis groter maken, maar vervolgens ook weer kleiner. De verbinding is overal op de wereld goed en dat is zeker een must als je veel op reis bent. Je wilt niet ergens zonder bereik komen te zitten. Het Sim Only abonnement kun je maandelijks aanpassen dus zit je langere tijd in het buitenland dan kun je de bundels eenvoudig aanpassen. Het biedt echt de flexibiliteit die ik nodig heb met mijn telefoongebruik. Een Sim Only abonnement van Ben kun je al nemen vanaf €11,- per maand inclusief 200 minuten bellen, 15GB en onbeperkt sms’en.

Als je minder betaalt voor jouw abonnementskosten dan kun je uiteraard op reis meer geld uitgeven. Dat is natuurlijk altijd een groot voordeel want zo kun je meer toffe activiteiten doen.

Handige apps

De nummer 1 app die ik altijd aanraad, is Maps.me. De app waar je echt niet zonder kan op reis, het geeft je namelijk offline toegang tot kaarten. Je kunt van te voren de kaarten naar wens downloaden en dan heb je op de bestemming geen internet meer nodig. Het is verstandig om de kaarten te downloaden op Wifi want het kost een hoop internet. Sinds corona tijd heb ik ook de Reisapp van de Rijksoverheid. Zo kun je binnen 1 minuut checken of een land oranje of rode gebieden heeft. Verder heb je hier ook alle noodgegevens bij de hand, mocht je de ambassade nodig hebben op reis. Het is echt een app waar ik zeker niet meer zonder kan. Je kunt ook meldingen aanzetten als regels in specifieke landen wijzigen.

Fotograferen op reis

Fotografie tips

Op vrijwel elke telefoon anno 2023 zit de portretstand, een mooie stand die ervoor zorgt dat de persoon scherp wordt en de achtergrond wazig. Dit is één van mijn favoriete standen voor het maken van reisfoto’s. Met name van kleurrijke taferelen of unieke wilde dieren die je tegenkomt op reis. Maar de portretstand zorgt uiteraard ook voor de mooiste foto’s voor op Instagram, door de bekende scherptediepte. Daarnaast is het vaak een kwestie van jouw telefoon goed leren kennen. Bekijk instructievideo’s of speel zelf met instellingen. Als een telefoon net op de markt is, vind je er op Youtube vaak enorm veel test- en tipvideo’s van. Deze vind ik interessant om te kijken, om zo jouw telefoon beter te leren kennen. 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe gebruik jij telefonie op reis? Welke onderdelen vind jij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips?

~ Tips voor fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge