Je gaat op vakantie en zoekt naar de ideale manier om naar Schiphol te gaan. Je kunt natuurlijk met het openbaar vervoer maar zelf vind ik parkeren bij Schiphol parking een stuk fijner. Het is een flexibeler en je bent ook vaak eerder thuis dan wanneer je voor het openbaar vervoer kiest. Zeker wanneer er geen treinstation in de buurt van jouw woonplaats is.

Parkeren bij Schiphol

Als je wilt gaan parkeren bij Schiphol zijn er verschillende opties. Inmiddels heb ik verschillende parkeeropties geprobeerd en ben ik tot twee favorieten gekomen, namelijk P3 officieel parking van Schiphol en A4 parking. Daarover vertel ik vandaag meer!

Schiphol P3 officiële parking

De P3 parkeerplaats ligt iets voorbij Schiphol net voor knooppunt Badhoevedorp. Je kunt een parkeerplaats reserveren via de Schiphol website. De parkeerplaatsen zijn ruim, netjes en met de shuttle bus ben je binnen 10 minuten op Schiphol Plaza. De bus rijdt 24/7 elke 10 minuten dus je hoeft nooit lang te wachten. Het nadeel van P3 is dat deze kort van te voren een stuk duurder is en soms zelfs helemaal vol. Dan moet je uitwijken naar P1, de duurste parkeerplaats van Schiphol. Daarom zou ik aan raken lang van te voren te boeken.

Het is mogelijk om het kenteken, de datum en de tijden nog te veranderen na de boeking.

Tarief voor 4 dagen vanaf €53,- lang van te voren

Tarief voor 4 dagen vanaf €73,- kort van te voren

A4 parking

De A4 parking ligt aan de andere kant van Schiphol bij Roelofarendsveen. Vanuit Delft (mijn woonplaats) is dit dus een stuk dichterbij, wat ik een voordeel vind. Als je wat korter van te voren op zoek bent naar een parkeerplaats zijn de tarieven bij de A4 parking een stuk lager dan bij P3. Vanaf de parkeerplaats word je met een busje naar de vertrekhallen gebracht. De bus is altijd snel en er is voldoende ruimte voor alle bagage. Het personeel is vriendelijk en zelfs midden in de nacht hebben ze een goed humeur. Het enige nadeel is dat de parkeerplaatsen bij A4 parking een stuk smaller zijn dan bij P3.

Het is mogelijk om het kenteken, de datum en de tijden nog te veranderen na de boeking.

Tarief voor 4 dagen vanaf €61,- lang van te voren

Tarief voor 4 dagen vanaf €64,- kort van te voren

Welke Schiphol parking vind jij het fijnst? Gebruik jij liever het OV of een parkeeroptie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Schiphol?

~ Overnachten vlakbij Schiphol

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Schiphol parking P3 versus A4 parking”

  1. Phoe! Paar keer gevlogen vanaf schiphol maar geen idee waar wij altijd parkeren. Komt omdat ik er meestal naast zit en me er dan niet mee bezig hoef te houden lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge