Op zoek naar een geweldige hotspot in Halkidiki? Dan moet je de Villa Strasa Sea Bar in Loutra bezoeken. Je kunt hier echt optimaal genieten van de prachtige omgeving in Griekenland. Wij kwamen hier per toeval terecht en ik was meteen verliefd op deze mooie locatie en omgeving. Daarom vertel ik je er vandaag alles over!

auto huren in Halkidiki

De weg naar Loutra

De meeste toeristen verblijven aan de noordkant van het schiereiland en komen daardoor weinig aan de zuidkant, waar deze bar te vinden is. De weg van Chaniotis naar Loutra is wel een uitdaging. Er zijn veel scherpe bochten, steile heuvels en gaten in de weg. Je moet dus niet bang aangelegd zijn om deze weg af te leggen, volgens de navigatie duurt het ongeveer 20 minuten maar ik zou iets langer de tijd nemen. Zeker met een kleinere huurauto moet je op sommige heuvels de auto “naar boven duwen”. Wees daarnaast goed voorbereid met voldoende benzine, hier wil je niet stil komen te staan.

Op zoek naar warmwaterbronnen

In eerste instantie gingen wij naar Loutra omdat we gehoord hadden dat je er prachtige warmwaterbronnen kon vinden. Enthousiast gingen we op zoek naar deze bronnen maar helaas… Sinds een aantal jaar is dit een afgesloten spa geworden waar je niet meer zomaar naar de bronnen kunt gaan. De bronnen zijn opgenomen in een luxe spa, waarbij de entree vanaf €25 per persoon bedraagt. Wij kozen er dus voor om daar niet naar binnen te gaan en besloten ergens iets te gaan drinken.

Hotspot in Halkidiki

Geniet van het uitzicht bij deze hotspot in Halkidiki

Zo kwamen we uit bij Villa Strasa Sea Bar, waar je vanaf de parkeerplaats eenvoudig naartoe kunt wandelen. De bar zelf is niet heel groot en daardoor krijg je meteen een gezellig gevoel. Zelfs midden in de zomervakantie konden we hier zonder reservering makkelijk terecht. Als je hier naartoe gaat, dan kun je dus voornamelijk drinken bestellen want het is een bar. Maar daarnaast hebben ze ook enkele kleine hapjes, voornamelijk vis en schaaldieren. Wij kozen voor een heerlijke zelfgemaakt smoothie, die was echt heerlijk. Ondertussen hebben we heerlijk genieten van het uitzicht op de mooie baai.

Hotspot in Halkidiki

Ga zwemmen

Wil je wat verfrissing hebben? Dan kun je uiteindelijk altijd nog even gaan zwemmen. Bij de bar is dat niet mogelijk maar je kunt wel 10 minuten lopen naar Loutra beach, aan de andere kant van de baai. Hier vind je een gezellig kiezelstrand waar je kunt genieten van de lekkere temperaturen van het water van de Middellandse Zee. Op het strand is geen strandtentje te vinden dus neem voldoende eten en drinken mee voordat je naar het strand loopt, aangezien de afdaling best steil is naar het strand.

Zou jij naar deze hotspot in Halkidiki gaan als je hier bent? Geniet jij ook altijd van dit soort barretjes langs de zee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Griekenland?

~ Auto huren in Halkidiki

~ De 10 leukste tips in deze regio

8 gedachten over “Hotspot in Halkidiki: geweldig Sea Bar in het authentieke Loutra”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge