Al eerder schreef ik over de mogelijkheid om met de trein naar Hamburg te reizen, een ideale manier om naar deze toffe Duitse stad te reizen. Daarom deel ik vandaag een fijne hotel tip Hamburg zodat je ook in de stad een goede plek hebt om te verblijven. Het Prizeotel is in mijn ogen een aanrader dus lees mee!

Hamburg met de trein

Bereikbaarheid

Vanaf het treinstation van Hamburg is het hotel ongeveer 10 tot 15 minuten lopen. Het is een fijne route waar je ook met koffer kunt wandelen. In deze wijk zitten veel hotels zoals Ibis, Hampton en Mercure. De wijk ligt net aan de overkant van de snelweg en de trein. Ook met de auto is het hotel goed te bereiken. Vanaf het vliegveld is het met de taxi ongeveer 20 minuten met het openbaar vervoer 40 minuten.

hotel tip hamburg
hotel tip hamburg

De kamer

Het hotel maakt overal gebruik van wit in combinatie met felle kleuren, zo ook in de kamers. Wij hadden een blauwgroene kamer, die netjes en schoon was. De kamer is niet heel groot maar er is onder het bed ruimte gecreëerd voor het plaatsen van koffers en tassen, dat maakt het ideaal. Verder is er overal aan gedacht, beide kanten van het bed hebben een eigen leeslamp, plank en stopcontact. Ook kun je alle lampen vanuit bed uitdoen. Daarnaast is er een garderobe voor jurkjes en dergelijke, een klein bureau en een televisie in de kamer.

De badkamer

De badkamer is klein maar fijn, alles wat nodig is, is aanwezig. Het belangrijkst vind ik altijd dat het schoon is, dat is het zeker. In het Prizotel werken ze niet met dagelijkse schoonmaak, de kamer wordt alleen schoongemaakt als je hierom vraagt. Een goede initiatief vind ik want het niet nodig om elke dag een kamer schoon te maken.

hotel tip hamburg

De omgeving van deze hotel tip Hamburg

Vanuit het hotel kun je binnen 10 minuten aar het centrum lopen maar je kunt ook de andere kant op wandelen en richting de Elbe lopen. Het is een mooie omgeving met de Spreicherstadt als hoogtepunt op ongeveer een kwartiertje lopen. Wij zijn positief verrast door de stad en hebben enorm genoten van alle mooie plekken en de sfeer. Vanuit het hotel kun je alles te voet ontdekken, neem dus wel goede schoenen mee. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de metro, bus of treinen. De Binnen- en Aussen Alster liggen op ongeveer 20 minuten wandelen. Een aanrader is het lange stadspark aan de westkant van het centrum.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €74 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij in deze hotel tip Hamburg willen overnachten? Wat vind jij belangrijk bij een hotel kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Hamburg?

~ Met de trein naar Hamburg

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Hotel tip Hamburg: Prizeotel – vlakbij het centraal station”

  1. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het schoon is, en aan de eis voldoet van mijn trip op dat moment. Wil ik relaxen dan moet het van alle gemakken voorzien zijn. Is het een city trip dan is een schone kamer met een beetje ordentelijke badkamer en wc eigenlijk wel voldoende. Ben er immers alleen om te overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge