Jullie lezen het goed, het hoge woord is er eindelijk uit. Na lang nadenken, sparen en twijfelen of dit echt het goede moment is, hebben we besloten om zeven maanden op wereldreis te gaan. Voor zeven maanden gaan we op reis en hebben we langzaam een route uitgestippeld. Maar er komen enorm veel voorbereidingen bij kijken en daarom deel ik graag wat wij allemaal hebben gedaan qua voorbereidingen tot nu toe. Het inpakken voor onze wereldreis is langzaam begonnen. Ook ben ik benieuwd naar verdere tips, heb jij al eens een wereldreis gedaan? Laat het in de reacties weten en deel je beste tips voor ons.

inpakken voor onze wereldreis

Voorbereidingen

Het begint bij het bepalen van een route, samen hebben we een aantal landen gekozen die we sowieso niet willen overslaan. Toen zijn we op onderzoek gegaan naar wat een ideale route zou zijn qua busverbindingen en vliegroutes. Daarna hebben we gekeken naar de beste seizoenen en andere speciale gelegenheden zoals Carnaval, Ramadan of andere grootste feesten. Dit is natuurlijk enorm leuk om mee te maken maar sommige feesten zorgen voor een hoop problemen met verkeersverbindingen. Dit is onze voorlopige route, echter kunnen er natuurlijk altijd nog aanpassingen gedaan worden al doende.

Voorlopige route: Costa Rica ~ Nicaragua ~ Colombia ~ Peru ~ Bolivia ~ Chili ~ Argentinië ~ Brazilië ~ Qatar ~ Thailand ~ Laos ~ Vietnam ~ Cambodja ~ Filipijnen

Nadat we het eindelijk 100% wisten hebben we meteen een afspraak gemaakt bij het Vaccinatie centrum om te kijken of we nog aanvullende vaccinaties of medicijnen nodig hadden. En dat was het geval, een nieuwe Buiktyfus vaccinatie, een verlengde Hepatitis B maar ook malaria en hoogteziekte pillen. Dus we zijn goed voorbereid wat dat betreft.

Kleding inpakken voor onze wereldreis

We zijn nog niet daadwerkelijk begonnen met inpakken want het duurt nog even maar met inpakken bedoel ik meer voorbereiden hiervan. Want op wereldreis kun je nou eenmaal niet veel kleding en gadgets meenemen, de ruimte is beperkt. Daarom is het nóg belangrijker om alleen fijne en goede kwalitatieve items mee te nemen. Zelf ben ik enorm fan van Protest omdat de items een leuke uitstraling hebben maar ondertussen ook enorm praktisch zijn. En daarnaast is de kwaliteit goed en kun je dus makkelijk 7 maanden lang iedere dag een T-shirt aandoen zonder dat deze verslechterd. Ook vind ik een badpak voor dames enorm belangrijk, omdat dit enorm handig is in allerlei situaties. Je kunt er met een broekje overheen een outfit van maken op warme bestemmingen. Maar kun je ook gerust mee gaan cliffjumpen. Voor meisjes hebben ze bij Protest ook te gekke badpakken voor meisjes. Verderop in het artikel heb ik nog een leuke kortingscode voor jullie!

Zelf ga ik over het algemeen het liefst op pad met een altijd fijne items en laat ik mijn backpack liever niet te zwaar. Een goed fleece vest ontbreekt nooit in mijn tas en ook een praktische lange broek laat ik niet thuis. Naast kleding heb ik altijd lakens, een sneldrogende handdoek en goede wandelschoenen mee op reis.

Zamek Ogrodzieniec

Gadgets

Als je zo’n prachtige reis gaat maken dan wil je het ook goed vastleggen natuurlijk. Daarom gaan er ook het één en ander aan gadgets mee op reis. Mijn fotocamera blijft uiteraard nooit thuis maar daarnaast neem ik tegenwoordig ook mijn drone en Go pro overal mee naartoe. Zo kun je voor elke locatie wel een mooie manier van fotograferen vinden, of natuurlijk toffe video’s maken. Neem jij ook altijd gadgets mee op reis? Daarnaast heb ik mijn laptop mee zodat ik de lezers uiteraard op de hoogte kan houden van alle avonturen.

Shoppen met korting voor deze lente en zomer!

Deze keer mag ik jullie 10% korting geven op alles van Protest dus daarbij hoort ook de lente en zomer 2024 collectie. Je kunt de code globegirl10 gebruiken t/m 31 oktober 2024. Er zitten geen restricties aan de kortingscode, behalve de einddatum.

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op wereldreis geweest? Welke tips heb jij nog voor het inpakken voor onze wereldreis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Goede wintersportbroeken

2 gedachten over “Voorbereiden en inpakken voor onze wereldreis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge