Al langere tijd ben ik op goed naar een alternatief voor de tientallen flessen water op reis. Een duurzaam en budgetvriendelijk alternatief maar dat was lastig om te vinden. Maar inmiddels gebruiken wij ongeveer één jaar deze handige Lifestraw waterfilter fles. Daarover vertel ik dan ook graag meer, zodat jullie weten waarom ik hier blij mee ben.

Lifestraw waterfilter

Water zuiveren in de natuur

Als je in Europa lekker aan het wandelen bent in de natuur en dorst hebt. Dan is het niet overal verstandig om zomaar uit een meer of beekje te drinken. Met de Lifestraw kun je dat dus wel doen omdat de filter in de fles beschermt tegen bacteriën, parasieten, microplastics, zand en andere vervuilingen in het water. Het filter gaat ongeveer 4.000 liter mee, dat betekent 5 jaar lang dagelijks gebruik. Dus zo kun je tijdens wandelingen genieten van lekker en veilig water. Een ideale uitkomst tijdens een wandeling in de natuur, zo hoef je geen liters (en dus kilo’s) aan water mee te slepen. Maar kun je onderweg gewoon je fles bijvullen.

Lifestraw waterfilter

Kraanwater drinken buiten Europa

Het drinken uit de kraan buiten Europa is niet aan te raden wegens de bacteriën. Maar met de Lifestraw fles kun je dit wel gewoon doen door de filters. Dit scheelt enorm veel kosten, van de plastic flessen en natuurlijk is het een duurzamere keuze. Doordat je de Lifestraw fles iedere keer vult met kraanwater heb je geen plastic waterflessen meer nodig. Een groot voordeel is dat het naast alles goed filtert, ook dat het chloor, geuren en organische chemische stoffen neutraliseert. Dit geldt natuurlijk niet alleen buiten Europa want ook tijdens mijn vakantie in Polen had ik hier profijt van. Zo kun je dus gewoon water uit de kraan drinken in Azië met de Lifestraw.

Mijn ervaring met de Lifestraw waterfilter

Inmiddels heb ik de Lifestraw meegenomen op verschillende vakanties van Polen tot Zweden maar nog niet in een land buiten Europa. Dat wil ik zeker binnenkort gaan doen, dan zal ik dit artikel aanvullen. Het formaat van de fles is ideaal, je hebt genoeg drinken voor een aantal uur en kunt hem daarna wel ergens vullen. Enige nadeel is dat als je er water in hebt, door de luchtdruk verandering in een vliegtuig, gaat de fles soms lekken. Dus daar moet je rekening mee houden. Verder is het een goede investering voor €50 en je hebt het er in één vakantie zeker al uit. Echt een must voor iedere reiziger die wel oog heeft voor de portemonnee en duurzaamheid.

Gebruik jij ook een plasticvrij alternatief op reis? Heb jij de Lifestraw waterfilter ook al gebruikt? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Beste apps op reis

~ Fijne sandalen

2 gedachten over “Lifestraw waterfilter: water drinken op reis – plasticvrij”

  1. wat een uitvinding! super handig, ook voor in bijv Ierland waar het water anders zo naar chloor maakt, maar helemaal in gebieden waar je weinig keuze hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge