Een plek in Costa Rica die denk ik iedereen meteen noemt die je niet mag overslaan is Corcovado. Dit nationale park ligt aan de zuidwestkust en stond lang op onze lijst met twijfel. De reden van twijfel? De prijs. Maar na het lezen van dit artikel hoef je zeker niet meer te twijfelen, want een Corcovado dagtour moet je zeker doen! Ik leg vandaag uit waarom en wat wij zo tof hieraan vonden.

Corcovado dagtour

Het kiezen van een aanbieders

Laten we als eerst beginnen met het kiezen van een aanbieder. Wij zagen op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Er zijn ontzettend veel aanbieders van een Corcovado dagtour. Nadat we bij Reisdroom hadden gezien dat zij voor Picolina tours had gekozen en de prachtige foto’s hadden gezien waren we om. Wij gingen ook voor Picolina tours, daar zijn we enorm blij mee geweest. De kosten voor de tour zijn hier €110 per persoon, verder heb ik de tour nergens goedkoper kunnen vinden. De meeste aanbieders zitten rond de €110 tot €150 euro per persoon. Wij kozen voor de La Sirena tour, deze begint vlakbij het La Sirena station midden in het national park.

De boottocht

Om bij La Sirena te komen moet je een boottocht afleggen. Dit zit uiteraard allemaal inbegrepen bij de tour met Picolina tours. Vanaf het strand van Drake Bay vertrekt de boot om 06:00 uur. We ontmoeten onze gids Javier op het strand en al snel komt de boot aan. Omdat het laagseizoen is delen de verschillende tours een boot. Als je last hebt van zeeziekte dan zou ik zeker van de voren een pilletje innemen. De zee is vrij wild en de boot gaat er met hoge snelheden overheen. Op de terugweg is het nog een stukje erger door de vloed en meerdere mensen in de boot zijn nat geworden. Dus zorg dat je hierop voorbereid. Wij hadden een regenhoes mee voor om onze tas.

Corcovado dagtour

De wandeling en het park

Rond 07:30 komen we aan bij de aanlegplek, er is geen steiger of iets dergelijks dus we gaan weer door het water van de boot af. Tijdens het uitstappen zien we meteen een kleine stierhaai, dat begint goed. Eerst melden we ons aan bij het check-in punt van het nationale park. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we snel op pad. Ons groepje bestaat naast ons twee uit drie Spanjaarden. Tijdens het uitstappen van de boot zag Javier namelijk een tapir spoor op het strand dus we lopen meteen die kant op. En ja hoor, hij heeft gelijk. We vinden de tapir die lekker aan het genieten is in de schaduw. Nadat we de tapir hebben gespot, begint Javier zijn introductie over het Corcovado nationaal park. Waar maar liefst 11% van de biodiversiteit van Amerika te vinden is en 4% van de hele wereld. Iedere dag mogen er 100 mensen ’s morgens en 100 ’s middags op bezoek komen. Hij vertelt over de route die we ongeveer gaan wandelen maar wanneer we ergens anders dieren zien, dat we er dan van afwijken.

Corcovado dagtour

De dieren

Alle dieren die we hebben gezien, hebben onze stoutste dromen overtroffen. Na de tapir zien we al snel een hele grote groep met zwijnen, inclusief baby’s. Daarnaast zien we veel mooie vogels en kalkoensoorten, waarvan Javier alle namen en feitjes weet. Tijdens het eerste uur van de wandeling komen we nog vrij veel andere groepjes tegen. Maar na het eerste uur zijn we voor mijn gevoel alleen in de jungle van Costa Rica.

Corcovado dagtour

We gaan op zoek naar de vier verschillende aapsoorten; brulapen, slingerapen, witkopapen en doodshoofdapen. Javier geeft meteen aan dat de witkopapen zeldzaam zijn in Corcovado. Al snel zien we inderdaad de andere drie soorten maar tijdens het laatste uur van onze wandeling worden we ook nog beloond met de witkopaap. Naast apen zien we prachtige vogels zoals ara’s, spechten, een ijsvogel en een toekan. Maar daar bleef het niet bij want ook de grotere dieren waren goed aanwezig. Een krokodil lag te chillen langs de Rio Claro rivier, een miereneter is aan het genieten van een aantal mieren in de boom. En de neusberen zijn de grond lekker aan het omwroeten.

Kortom we zijn echt enorm verwend qua hoeveelheid dieren die we hebben gezien. Onze gids Javier had echt een goed oog en oor en kon alle dieren meteen herkennen. Af en toe seinde hij stil te zijn en begon hij ineens te rennen. Alle vijf renden we in stilte achter hem aan en al snel zagen we waar we naartoe onderweg waren. Echt een enorm leuke ervaring!

De lunch tijdens een Corcovado dagtour

Voor de lunch wandelen we naar het La Sirena station, in het midden van het Corcovado park. Alle tours en gidsen lunchen hier dus het is er een gezellige boel. Hoewel het nu door het laagseizoen nog erg rustig is. Er is een buffet met een lekkere casado (rijst met bonen) en fruitsapjes. We lunchen en genieten van de jungle geluiden om ons heen. Daarna vullen we onze flessen en halen nog een beetje fruitsap. Onze gids Javier geeft aan dat we over 10 minuten weer verder gaan dus we gaan allebei naar de wc en lopen nog even door het souvenirwinkeltje. Helaas zijn onze Spaanse metgezellen niet zo van de tijd en moet Javier ze tot twee keer toe ophalen omdat we anders te laat komen bij de boot terug.

Rond 14:00 uur komen we terug in Drake Bay en kijken we elkaar tevreden aan, wat een geweldige dag. En dit was het geld dubbel en dwars waard.

Praktische informatie Corcovado dagtour:

  • Neem slippers mee om de boot op en af te komen. Daarnaast is een kleine handdoek een toevoeging om je voeten daarna even droog te maken voordat je je wandelschoenen aan doet.
  • Ga voor de La Sirena tour van Picolina tours en zie de mooiste dieren.
  • Zorg voor voldoende drinkwater, tijdens de lunch kun je waterflessen eventueel bijvullen.
  • Daarnaast is goede DEET een must, anders word je onderweg lek geprikt.
  • Het is verboden om plastic flessen of eten het park in te nemen dus zorg dat je hierop bent voorbereid.

Wat vind jij van de Corcovado dagtour? Ben jij wel eens in Costa Rica geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Costa Rica?

~ Ziplinen in La Fortuna

~ Irazu vulkaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge