Een populaire manier om Costa Rica door te reizen is per huurauto. Het openbaar vervoer is namelijk niet heel goed geregeld en sluit niet altijd goed op elkaar aan. Daarnaast zijn shuttles enorm duur. Een huurauto is dan ook een goede optie. Maar een nog leukere optie? Een auto met daktent huren in Costa Rica, vandaag vertel ik jullie er alles over.

Een aanbieder kiezen

Als je op zoek gaat naar een aanbieder voor een 4×4 met dakent dan kom je tientallen aanbieders tegen. Na reviews en prijzen te hebben vergeleken, kwamen wij uit bij Jaco Car rental. Een relatief kleine verhuurmaatschappij en dat beviel ons goed. Het contact is persoonlijk en we kregen steeds snel antwoord. Ze hebben nog maar één auto met daktent maar verhuren ook gewone 4×4 auto’s om te combineren met accommodaties. Doordat wij tijdens het regenseizoen gingen, was de prijs ook een stuk aantrekkelijker dan in het hoogseizoen. Dus houd daar rekening mee met het boeken. Belangrijk is daarbij ook de extra spullen die je meekrijgt, zoals keukengerei, slaapspullen en stoelen en een tafel. Zodat je echt alleen jouw eigen kleding mee hoeft te nemen om een fijne ervaring te hebben. De auto die wij hadden was zeer ruim, zelfs met de meegeleverde spullen paste onze tassen er nog gemakkelijk bij.

De wegen in Costa Rica

De wegen in Costa Rica zijn over het algemeen goed, uiteraard zit er verschil tussen hoofdwegen en sommige zijwegen. De weg naar bijvoorbeeld Drake Bay kan een uitdaging zijn en is alleen aan te raden met 4×4. We hebben geleerd dat de wegen met 1 of 2 cijfers altijd goed zijn. Maar dat sommige wegen met 3 cijfers een uitdaging zijn. Zo reden wij bijvoorbeeld op weg 243 en kwamen we daar twee rivieren tegen en moesten uiteindelijk omkeren. Daarnaast zijn er met name rondom San Jose een aantal tolwegen, het is dus belangrijk om altijd voldoende colones bij je te hebben.
De meeste Costa Ricanen rijden netjes, anders dan in de rest van Latijns Amerika.

auto met daktent huren in Costa Rica

Seizoen voor een daktent huren in Costa Rica

Dan onze belangrijkste ontdekking, het seizoen. We hadden al wat wisselende verhalen gelezen over het seizoen waarin je met een daktent op pad moest gaan. Maar ik zou inderdaad niet direct aanraden om in het regenseizoen met een daktent op pad te gaan. Het kan namelijk echt flink regenen en tegen deze tropische regenbuien is geen enkele tent behoed. Doordat Costa Rica meer dan 30 microklimaten heeft is het wel een verschil waar je naartoe gaat. Als je bijvoorbeeld aan de Caribische zee gaat kamperen dan zul je weinig tot geen last hebben van de regen. Buiten het regenseizoen (van november tot mei) om is het een geweldige manier om Costa Rica te ontdekken.

auto met daktent huren in Costa Rica

Wild kamperen of campings?

Een vraag waar wij van te voren veel over hadden gelezen maar niet echt één duidelijk antwoord op kregen. We hadden het idee om de gaan wildkamperen en vervolgens eens per 3 dagen naar een camping te gaan om te gaan douchen en dergelijke. Echter wij zijn helemaal geen doorgewinterde kampeerders dus viel het wildkamperen ons wat tegen. Het is vroeg donker en doordat we geen lamp bij de auto kregen, was het dan ook echt pikdonker. Gelukkig hadden we wel hoofdlampen bij ons maar dat soort alleen voor licht op een specifieke plek en niet een algemeen lampje. Toen we volgens besloten om op campings te gaan staan, waren we meteen van dat probleem af. De campings in Costa Rica zijn namelijk vrijwel allemaal voorzien van licht. Op onze mooie camping in Monteverde had zelfs iedere plek een eigen lamp. De campings in Costa Rica zijn niet heel goedkoop, ongeveer $20 per nacht. Maar zijn het in onze ogen zeker waard, je kunt veel meer genieten van de omgeving en kamperen is niet extreem basic meer.

auto met daktent huren in Costa Rica

Praktische informatie auto met daktent huren in Costa Rica:

  • Wij kozen voor Jaco Car Rental, een lokale verhuurder met goede prijzen.
  • Buiten het regenseizoen is het een geweldige optie. In het regenseizoen moet je een echte kampeerder zijn om dit aan te kunnen.
  • Alle materialen zoals stoelen, tafel, kookgerei en slaapspullen zijn inbegrepen.
  • De kosten liggen op ongeveer €100 per nacht voor het huren van een 4×4 met daktent.
  • Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig om te mogen rijden in Costa Rica.

Zou jij ook op pad gaan met een auto met daktent? Word jij ook enthousiast van dit soort prachtige kampeerspots? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Costa Rica?

~ Snorkelen in de Caribische zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge