Een fijne fietsvakantie begint bij een goede voorbereiding. Wat wordt je bestemming? En hoe kom je daar? Dan is het belangrijk om je fiets goed af te stellen en van te voren nog te laten controleren bij de fietsenmaker. Daarom delen wij vandaag alle beste tips voor een fietsvakantie in één overzicht.

auto huren in Zweeds Lapland

Hoe kom je op de bestemming?

Het fijnst is om met jouw eigen auto op fietsvakantie te gaan. Wij hebben een trekhaak en een fietsendrager maar ook zonder trekhaak kun je je fiets meenemen op vakantie. Met dak fietsendrager kun je altijd een fiets meenemen op de auto. Zo hoef je geen fiets te huren en kun je gewoon je eigen fiets gebruiken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het openbaar vervoer maar dan ben je vaak dagen onderweg. En is het in de spitsuren niet mogelijk om je fiets mee te nemen.

Kies een fijne fiets – tips voor een fietsvakantie

Als je op fietsvakantie gaat is het belangrijk dat je een goede fiets hebt. Je gaat namelijk veel kilometers rijden en daarom is het niet verstandig om op een te kleine of te grote fiets te rijden. Je kunt altijd advies vragen bijvoorbeeld bij een fietsenspeciaalzaak over het rijden van de juiste maat fiets. Voor degene die dat fijn vinden, kun je ook voor een elektrische fiets kiezen. Als je een elektrische fiets hebt, dan moet je ook altijd denken aan de oplader en mogelijk een reserve accu.

Buitenplaats Beekhuizen - tips voor een fietsvakantie

Overnachtingsmogelijkheden tijdens een fietsvakantie

Je kunt natuurlijk zelf bepalen waar je slaapt tijdens een vakantie op de fiets. Vaak gaat het gepaard met kamperen, maar dat is niet per se nodig. Wij verblijven graag in trekkershutten wat een mooie tussenweg is tussen kamperen en een hotel of B&B. In een trekkershut heb je namelijk een bed en een kookgelegenheid, maar je moet wel zelf beddengoed en servies meenemen. Het is handig om in het hoogseizoen wel trekkershutten of kampeerplekken te reserveren want het kan af en toe wel druk zijn.

Ben jij wel eens op fietsvakantie geweest? Welke tips voor een fietsvakantie vind jij handig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Leukste zwemkleding

~ Simkaart voor op Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge