De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende soorten tenten op de markt, het is allang niet meer zo dat iedereen een ‘De Waard’ tent heeft. Een nieuwe ontwikkeling zijn de opblaastenten, waarbij je geen gebruik meer maakt van tentstokken. Maar de ontwikkeling waar ik nu over wil praten, is zijn lichtgewicht tenten! Een ideale optie als je met weinig bagage wilt reizen, de naam lichtgewicht tent zegt het al. Vandaag kun je er alles over lezen en inspiratie vinden voor een nieuw avontuur.

Do's en don'ts tijdens kamperen - lichtgewicht tent

Ideaal voor een trekking

Een lichtgewicht tent is ideaal voor een trekking, een langere wandeltocht met onderweg overnachtingen. Je kunt de tent dan ook eenvoudig met je meedragen in een fijne backpack en zo echt the middle of nowhere in. Zoals op de bovenstaande foto waar Yu Check samen met tientallen schapen alleen op een eiland overnacht. Een eenpersoons lichtgewicht tent, is soms zelfs minder dan 1 kilo. Dat is dus voor iedere reiziger een goede optie. Heb je al meerdere kampeerspullen? Dan kan het verstandig zijn om de goede afmetingen van je matje erbij te houden als je een tent gaat kopen. Je wilt namelijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan als je eenmaal op pad bent. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor je matje maar daarnaast ook voor je tas en schoenen.

Lichtgewicht tent voor ieders budget

Bij Kampeerwereld heb je tenten in allerlei soorten en maten maar daardoor ook in allerlei soorten budgetten. Ook bij een lichtgewicht tent heb je verschillende mogelijkheden. De prijzen variëren van €139 tot €1899 voor een mooie lichtgewicht tent. Het is dus belangrijk om zelf te bepalen welke kenmerken jij belangrijk vindt. Voor jou kan het bijvoorbeeld een must zijn dat je kunt staan in de tent maar voor andere kampeerders is dat totaal niet relevant. Daarnaast is het ook essentieel om te kijken naar het gebied waar jij naartoe gaat. Als je wilt kamperen in Portugal in de zomermaanden, is een andere tent aan te raden dan wanneer je naar Lapland gaat in de herfst.

In Scandinavië mag je overal vrij kamperen en dat is dus een ideale bestemming als het gaat om kamperen en veel wandelen. Belangrijk is wel, dat je geen rommel achterlaat en de natuur natuurlijk niet beschadigd.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij ook graag op pad met een lichtgewicht tent? Welke kenmerken vind jij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer kamperen?

~ Tips voor kamperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge