Afgelopen zomervakantie heb ik een rondreis gemaakt over Java en Bali. Twee van de meeste bekende eilanden van Indonesië. Deze rondreis nam me mee langs tal van bijzondere en mooie plekken, maar in deze blogpost lees je wat de hoogtepunten zijn van het eiland Java.

Bezienswaardigheid nummer 1: Borobudur

De wonderlijke Borobudur tempel

We beginnen met de Borobudur, volgens sommige lijstjes een van zeven wereldwonderen. Er kan gediscussieerd worden of dit daadwerkelijk zo is maar het is zeker een bezoek waard. Toen ik hier was hebben wij een Nederlandse gids genomen, tropisch Nederlands natuurlijk, wat zeker een aanrader is. Vanaf beneden zie je een gigantisch gebouw met een trap die helemaal naar het nirwana leid. Wat in het Boeddhisme de hoogste staat van leven inhoud, de boeddhistische monniken konden steeds een etage hoger komen en zo het nirwana bereiken. De gehele tempel is omringd met tekeningen van boeddhistische gebeurtenissen, lopend langs al deze prachtige tekeningen loop je steeds hoger de tempel op. En wanneer je boven aangekomen bent, ben je even stil van het prachtige uitzicht. Hier kan je uren rondlopen, vanaf Borobudur heb je zo’n prachtig uitzicht met die mooie stoepa’s op de voorgrond en het groen van Midden-Java op de achtergrond.

Bezienswaardigheid nummer 2: Prambanan

Het tempel complex Prambanan

Van de Borobudur gaan we verder naar het oosten voor de Prambanan tempels. De tempels hebben gemeen dat ze beide door aardbevingen of vulkaan uitbarstingen delen missen. Wat ze niet gemeen hebben is de religie, zo is Borobudur een boeddhistische tempel en is de Prambanan Hindoeïstisch. Prambanan is verder een complex en het is niet zo dat er maar één tempel is, maar er zijn juist meerdere tempels te vinden. Er zijn drie hoofdtempels die gewijd worden aan de drie hoofdgoden van het Hindoeïsme. Om deze drie hoofdtempels staan drie kleinere tempels, volledig intact. Daar omheen stonden ooit meerdere tempels, ruim 200 zijn er ooit geteld, veel van deze tempels zijn echter verwoest door een aardbeving in 2006. Het is een gigantisch complex dus neem ruim de tijd om hier even rond te lopen.

Bezienswaardigheid nummer 3: Bromo vulkaan

De zonsopgang bij de Bromo vulkaan

Na de Prambanan tempels gaan we verder naar het derde en laatste hoogtepunt van Java: Mount Bromo. De meest populaire activiteit omtrent de Mount Bromo is de zonsopgang bekijken. Ook wij gingen dit doen, als echte toeristen. ’s Ochtends rond een uur om 3/4 uit je bed en met een jeep richting een mooi uitzicht punt. Dit is af te wachten omdat je in het donker nog geen hand voor ogen ziet, tot de zon zijn best gaat doen. Onder de sterren hemel wordt langzaam steeds duidelijker dat je op een prachtige plek staat. We wachten tot de zon opkomt, wat een magisch moment is, en rijden met de jeeps verder richting de krater. Te paard zijn wij de krater op gegaan om vervolgens terecht te komen in een gigantische zwavellucht. Het uitzicht was wederom prachtig vanaf de krater zelf en zo dichtbij een vulkaan kom je natuurlijk niet vaak. Inmiddels was het pas 9 uur ’s ochtends en hadden we nog een hele dag voor ons om andere leuke dingen te doen op Java.

Welke hoogtepunten op Java zou jij niet willen missen?

Ik heb nu drie grote hoogtepunten beschreven maar op Java is natuurlijk nog veel meer te doen. Zo is het gaaf om een een fruitmarkt te bezoeken; een verffabriek of een theeplantage. Welke van deze drie hoogtepunten lijkt jou het leukst? En wat zou jij doen op je dag na de Bromo als je zo vroeg bent opgestaan? 

Meer Indonesië?

~ Chillen en natuur op Bali

 ~ Hoteltip Bali

~ Orang-oetans spotten op Sumatra

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: