Afgelopen 1,5 jaar hebben we veel tijd in Nederland besteed met zijn alle. Hierdoor hebben we heel veel meer van ons eigen land gezien dan alle jaren daarvoor. Daarom delen wij graag een aantal leuke steden in Nederland voor een weekendje weg. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke steden in ons land te ontdekken maar dit zijn onze vijf leukste steden in Nederland.

Ben je op zoek naar meer mooie steden? Dan vind je hier de top 31 mooiste steden binnen en buiten Europa.

Martinitoren beklimmen - leukste steden van Nederland

Groningen

Voor de meeste mensen is Groningen een stukje reizen maar de reis is het zeker waard. Het centrum van de stad Groningen heeft mij ontzettend verrast. Het is een veelzijdige stad waarin je een leuke rondvaart kunt maken, de Martinitoren kunt beklimmen of op een terrasje kunt neerploffen. Daarnaast kent de stad Groningen veel hofjes en mooie binnentuinen, veel hiervan kun je gratis bezoeken. Ga dus op zoek naar het groen in de stad. Doordat Groningen een voormalige Hanzestad is, heeft de stad ook een Scheepvaartmuseum, wat ook erg leuk is om met kinderen te bezoeken. Kortom genoeg te doen in deze stad in het noorden van ons land!

Nijmegen

Nijmegen is één van de oudste steden in Nederland en dat is goed te merken. Hoewel een gedeelte van de stad gebombardeerd is in de Tweede Wereldoorlog, is ook een groot gedeelte van de historische stad behouden gebleven. Vooral de gedeelte langs de Waal zijn nog bewaard gebleven, het wandelen langs de Waal is overigens al een leuk activiteit tijdens een weekendje in Nijmegen. Een gave plek om te bezoeken is het Bastei, een halfrond verdedigingswerk aan de Waal waar tegenwoordig het natuurhistorisch museum is gevestigd. Ben je niet bang op grote hoogte? Dan is het beklimmen van de St. Stevenskerk een leuke tip.

Leukste steden in Nederland

Amersfoort

Amersfoort is een stad die ongeveer in het midden van ons land ligt, voor iedereen goed te bereiken dus. Ben je gek op een oud stadscentrum en veel historische gebouwen? Dan moet je echt een weekend naar Amersfoort plannen. Zonder enige twijfel is het hoogtepunt van de stad, de koppelpoort. De stadspoort uit 1400 is de trekpleister van Amersfoort en niet zonder reden. De poort is nog in goede staat en de torentjes, rood-witte luiken en vlaggetjes bovenop geven meteen een middeleeuws gevoel. Verder heb je ook het Mondriaanhuis dat een bezoekje waard is en de Onze Lieve Vrouwentoren. Daarnaast is het struinen door de stad vooral een leuke activiteit.

Rotterdam – één van de leukste steden in Nederland

Wij wonen vlakbij Rotterdam dus dit is de stad die ik het beste ken. Een super leuke stad met een nieuw centrum maar ook nog mooie oude wijken. De leukste highlights van de stad zijn natuurlijk; de Euromast, de Erasmusbrug en de Koopgoot. Maar verder beschikt Rotterdam ook nog over een aantal interessante musea zoals het Maritiem Museum en Booijmans van Beuningen. Rotterdam is echt een havenstad dus het is ook leuk om dit vanaf een boot te bekijken. Je kunt een leuke rondvaart doen maar je kunt ook kiezen voor de Watertaxi, een taxi die je naar 50 verschillende plekken in de stad kan brengen.

Leukste steden in Nederland

Maastricht

Voor het ultieme buitenland gevoel in Nederland, ga ik graag naar Maastricht. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de Vrijthof. Het plein dat al in 1223 ontstond en voor veel verschillende bijzondere gebouwen de thuishaven is zoals de Sint-Janskerk en de Kapittelkerk. Maar tegenwoordig zijn hier ook de leukste terrasjes van Maastricht te vinden. Het is een stad met veel parken en groene zones. De Helpoort is een stadspoort uit 1230 en is de oudste nog bestaande stadspoort van het hele land. Verder is een rondvaart over de Maas natuurlijk ook echt een aanrader. Kortom eigenlijk heb je niet genoeg aan een weekend in Maastricht.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke van deze vijf leukste steden in Nederland spreekt jou het meeste aan? Heb jij ze allemaal al eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ De Martinitoren in Groningen

~Leuke overnachting in Maastricht

4 gedachten over “De vijf leukste steden in Nederland voor een weekend weg!”

  1. Ik woon vlakbij Rotterdam maar ik ga er niet graag naar toe, waarom weet ik eigenlijk niet misschien de sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge