Op zoek naar een fijne bestemming, die niet ver vliegen is maar wel paradijselijk? Ga naar de Canarische eilanden. Zo kun je optimaal genieten van een mooie vakantie op maar vijf uur vliegen. De temperaturen op de Canarische eilanden zijn het hele jaar door prettig en daarom is het ook in de wintermaanden een top bestemming. Vandaag vertel ik alles over Tenerife en Gran Canaria.

Tenerife / De Canarische eilanden

Tenerife

De meest toeristische van allemaal; Tenerife. De Canarische eilanden maken eigenlijk allemaal deel uit van een grote slapende vulkaan, waarvan de top zich bevind op Tenerife op 3718 meter hoogte. Hiermee is de berg dus ook de hoogste in Spanje.

Vanuit de voet op de bodem gerekend is de vulkaan, genaamd de Teide, ongeveer 7000 meter hoog. Door deze hoogte is de Teide dus de 3e vulkaan ter wereld qua hoogte. Alleen de vulkaan zelf is dus al een reden om dit eiland te bezoeken. Voor de rest is Tenerife een heel veelzijdig eiland. In het zuiden van het eiland is het heel droog en lijkt het landschap op een rotsachtige woestijn. In het noorden heeft het eiland juist een Tropische aanblik, met veel regen en veel vegetatie.

Gran Canaria

Gran Canaria; het eiland van de eeuwige Lente. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren! Het is dan ook het meest populaire van alle Canarische eilanden. Waarschijnlijk weet je al het een en ander over deze parel in de Atlantische Oceaan. Bijvoorbeeld dat het paradijselijke stranden herbergt, dat je kameel kunt rijden in de zandduinen van Maspalomas, en dat de hoofdstad het bruisende Las Palmas is.

Maar Gran Canaria is veel meer dan dat. En we willen hier graag de leukste en meest interessante weetjes over het eiland met je delen. Wist je bijvoorbeeld dat… Het eiland niet is vernoemd naar kanaries, maar naar honden?

Hoewel je zou denken dat de Canarische Eilanden vernoemd zijn naar kanaries, is de naam Gran Canaria afgeleid van de Latijnse naam ‘Canariae Insulae’. Dit betekend ‘Hondseilanden’. De gelijknamige vogels zijn juist vernoemd naar de eilanden, omdat ze daar vandaan komen.

Zou jij naar de Canarische eilanden op vakantie gaan? Ga jij liever naar Tenerife of Gran Canaria? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canarische eilanden?

~ Tenerife

~ Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge