Op zoek naar inspiratie voor de komende zomer? Ga dan voor een camping in Kroatië! Dit is een unieke vakantie die van alle gemakken voorzien is. Je hebt er zowel mooie natuur, lekker weer als fijne locals. Vandaag vertellen wij alles over deze mooie vakantiebestemming en maken we jullie hopelijk ook enthousiast voor dit Balkanland. Dus lees snel verder als je interesse hebt in prachtige bestemmingen!

Plitvicemeren

Luxe reizen in Kroatië

Als je aan een camping in Kroatië denkt, dan denk je misschien niet meteen aan luxe. Maar niets is minder waar! Een vakantie op een luxe camping in Kroatië is namelijk zeker mogelijk. Denk maar aan een zoet- en zoutwaterzwembad, een animatieteam, een toplocatie aan het strand of een zwembad met een piratenschip. Kortom je kunt het zo gek niet bedenken en het is er op een luxe camping in Kroatië. Ik krijg er meteen zin van om in het vliegtuig te stappen. Vanaf de meeste campings kun je direct de zee in en het meenemen van een snorkel is aan te raden. In de Adriatische Zee kun je namelijk uitstekend genieten van de onderwaterwereld.

Wandelen in National Park Paklenica

De verschillende landschappen in Kroatië

Kroatië is een prachtig veelzijdig land, van hoge bergtoppen tot azuurblauwe meren. Het land heeft mij keer op keer weer verrast. Het is aan te raden om minimaal twee weken naar dit Balkanland toe te reizen, omdat er genoeg te zien en doen is. Je kunt natuurlijk met de auto gaan maar ook vliegen en een auto huren is een optie. De Adriatische kust is er absoluut eentje om over naar huis te schrijven. Er zijn wandelingen voor het hele gezin te vinden in Kroatië, van korte stadswandeling tot wandeling van 20 km in een nationaal park zoals Paklenica. Natuurlijk mogen de Plitvice meren niet ontbreken aan jullie lijstje tijdens een mooie vakantie in Kroatië.

camping in kroatië

Een fijne sfeer op de camping in Kroatië

In Kroatië zijn alle locals vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je de weg kwijt bent of op zoek naar een supermarkt dan kun je altijd even iemand aanschieten en zul je geholpen worden. Een verademing als je het vergelijkt met de hulpvaardigheid van bijvoorbeeld Fransen of Duitsers. Daarnaast zijn de prijzen enorm aantrekkelijk in vergelijking met andere Europese landen. Je kunt voor ongeveer €15 per persoon genieten van een diner, een koopje naar mijn mening. Kortom je kunt een prachtige vakantie beleven voor een aantrekkelijk prijs en ook nog eens niet heel ver van huis!

Ben jij wel eens naar de camping in Kroatië geweest? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Paklenica

~ Plitvic watervallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge