Voor sommigen staat Sicilië nog steeds vrij negatief bekend vanwege de maffia. Maar dit eiland is net zo veilig als andere delen van Italië en is echt ontzettend mooi en divers. Tijdens een rondreis met de auto heb ik het prachtige eiland mogen ontdekken en ik kan je oprecht zeggen dat het een van de mooiste rondreizen is die ik ooit gemaakt heb. Daarom deel ik mijn hoogtepunten voor een autorondreis op Sicilië.

Hoe kom je op Sicilië?

Er zijn vele mogelijkheden voor een reis naar Sicilië. Vanaf het vasteland kun je per boot naar het eiland varen, maar de makkelijkste weg is natuurlijk een vlucht vanuit Nederland. Je kunt vliegen op de luchthavens van Palermo, Catania of Trapani. Hier kun je dan gemakkelijk een auto huren voor je autorondreis op Sicilië.

Waar verblijf je?

Wij verbleven tijdens onze rondreis op Sicilië op campings en die zijn er genoeg, maar je hebt ook onwijs veel leuke andere accommodaties op het eiland. Zo zijn er vele agriturismo’s, b&b’s, en hotels te vinden.

Wat is er te zien op Sicilië?

Sicilië is ontzettend divers en heeft voor ieder type reiziger wel wat te bieden. Zo kun je tijdens je autorondreis op Sicilië schattige dorpjes bezoeken, prachtige wandelingen maken door de natuur, oude cultuurschatten ontdekken en genieten van de fantastische stranden en het helderblauwe zeewater.

Taormina

Taormina is een van de meest bezochte plaatsen op Sicilië en dat is wel terecht. Het kustplaatsje heeft vele schitterende Grieks-Romeinse overblijfselen die de moeite van het ontdekken waard zijn. Met name het oude Griekse amfitheater en de uitzichten hier zijn erg indrukwekkend.

autorondreis op Sicilië

Etna

Wij konden tijdens onze autorondreis op Sicilië de Etna helaas niet volledig beklimmen vanwege onweer, maar ook al ga je de deze vulkaan niet beklimmen dan is het nog altijd de moeite waard om een stuk naar boven te rijden. De Etna heeft echt een indrukwekkend en bizar landschap. Wij zijn aan de noordkant naar boven gegaan en dit schijnt ook wel het mooiste te zijn.

autorondreis op Sicilië

Het Madonia natuurpark

Het Parco delle Madonie is een schitterend natuurgebied op Sicilië waar je erg goed kunt wandelen. Ook als je niet van wandelen houdt is het een aanrader om hier doorheen te rijden met de auto. De wegen slingeren door het park heen en onderweg heb je prachtige uitzichten. Ook kom je allerlei mooie oude bergdorpjes tegen die leuk zijn om te bezoeken. In het Madonie natuurgebied komen mensen uit heel Sicilië paddenstoelen en allerlei soorten fruit zoeken, dus ook dit is een leuke activiteit.

Cefalù

Het oude vissersplaatsje Cefalù is inmiddels een druk bezocht, maar prachtig vakantiestadje met een mooi strand en leuke restaurantjes. De kust is hier prachtig en zeker vanaf het kasteel, dat hoog op een berg ligt, erg goed te bewonderen. Ga je zwemmen voor de kust van Cefalù, dan heb je een prachtig uitzicht op het stadje en het oude kasteel.

Palermo

Ook Palermo is een bijzonder leuke stad om te bezoeken en zeker een aanrader voor je rondreis met de auto door Sicilië. Zonnig op Reis geeft je de ultieme tips voor een bezoek aan deze stad.

Agrigento

Agrigento is erg mooi en niet te missen als je een autorondreis maakt op Sicilië. De stad zelf is wel leuk om doorheen te wandelen, maar het eigenlijke hoogtepunt zijn de oude Griekse tempels die je zeker moet bezoeken. Dit staat bekend als Valle dei Templi. Ik raad je aan om hier aan het einde van de dag te komen, van de tempels en het prachtige uitzicht te genieten en dan te wachten tot het donker wordt. Je mag hier namelijk ook in de avond nog rondlopen en dan zijn de tempels erg mooi verlicht.

Noto

Noto ligt in het zuidoosten van Sicilië en is een stadje uit de baroktijd. Een van de hoogtepunten van Noto is het plein met de kathedraal. Dit stadje vond ik zelf nog mooier dan Syracuse, terwijl Syracuse vaker genoemd wordt als hoogtepunt van Sicilië. Beide zijn echter leuke plaatsjes om te bezoeken. In zowel Noto als Syracuse kom je continu weer een leuk pleintje tegen, kun je heerlijk door de smalle straatjes dwalen, een ijsje eten en een terrasje pakken.

Al met al is Sicilië echt een droombestemming en zeker de moeite waard van een rondreis met de auto. Wel wil ik je nog als tip geven dat je goed moet opletten als je op Sicilië gaat rondrijden. De Sicilianen hebben een gevaarlijke rijstijl, zij nemen overal gewoon voorrang. Wees hier dus op voorbereid, zeker als je in de grotere steden gaat rijden. Verder is het gewoon alleen maar genieten op dit indrukwekkende Italiaanse eiland tijdens een autorondreis.

Dit gastartikel is geschreven door Maerle van Zonnig op reis.

Ben jij ook meteen enthousiast voor een autorondreis op Sicilië? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips?

~ Badmode 2023

~ Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge