Ga je op vakantie naar Aruba? Dan raad ik het aan om een auto te huren. Autorijden op Aruba zorgt er namelijk voor dat je veel meer van het eiland kunt zien. Het is goed te doen om zelf te rijden op het eiland maar het vergt wel de nodige voorbereiding.

Autorijden op Aruba

Waar moet je huren?

Misschien is het voor de vaste lezers wel saai, maar het is gewoon een fijn bedrijf. Ik zou aanraden om te huren bij Sunnycars. Het is een bedrijf waar je over de hele wereld auto’s kunt huren, inclusief alle verzekeringen en gratis annuleren. Daarnaast is er altijd 24/7 Nederlandse support beschikbaar en kun je tot 1 uur voor aanvang de huurperiode wijzigen. De service is geweldig en de kosten zijn niet veel hoger dan bij een reguliere autoverhuur.

Kosten van autorijden op Aruba

Wij hebben ver van te voren een auto gehuurd, dit is een goede tip. De prijzen lopen namelijk op, hoe dichterbij de huurdatum komt. Voor maar €415,- hebben wij een auto gehuurd voor 10 dagen op Aruba. Dit komt neer op €41,50 per dag. En als je met meerdere personen bent, kun je dat bedrag ook nog met elkaar delen natuurlijk.

Dan hebben we het over de benzinekosten, die zijn op het eiland een stuk lager dan in Nederland. Je betaal ongeveer €1,- per liter benzine. Wij hebben 10 dagen lang op het eiland rondgereden en waren ongeveer €35 euro kwijt aan benzine voor de gehele periode.

Gelukkig zijn de kosten voor de borg ook lager, de borg is €500,-. Een stuk minder in vergelijking met bijvoorbeeld USA of Mexico waar je vrijwel altijd minimaal €800,- kwijt bent.

Autorijden op Aruba

De wegen op Aruba

Dan de wegen op Aruba, deze zijn niet te vergelijken met de Nederlandse wegen. Toch vind ik het autorijden op Aruba goed te doen. Er kunnen her en der gaten in de weg zitten, dus pas daar mee op. Gelukkig ken je na een aantal dagen de weg en weet je waar de gaten zitten, althans dat had ik. Er zijn verder duidelijk borden zolang je op de hoofdwegen blijft. Als je van de hoofdwegen af gaat, dan zijn er vaak geen borden te vinden.

Op het eiland zijn geen tolwegen te vinden. Het grootste gedeelte van de noordkust van het eiland, zijn onverharde wegen. De wegen hebben veel gaten, plassen en losliggende stenen. Rijd hier heel rustig en wees voorzichtig.

autorijden op aruba

Veiligheid onderweg

Op de Antillen is het over het algemeen veilig voor toeristen maar ’s avonds en ’s nachts is het op sommige plekken niet verstandig om te gaan rijden. Wanneer je ’s avonds ergens naartoe wilt, neem dan de grote wegen en zorg voor goed licht op de auto. Verder is het niet verstandig om buiten de grote steden te gaan rijden in het donker. Blijf in Palm Beach, Eagle beach of Oranjestad. Ga niet naar kleinere dorpen of afgelegen gebieden in de avonduren. Uiteraard is het altijd belangrijk om geen waardevolle spullen in de auto te laten.

Navigatie tijdens het autorijden op Aruba

Op het eiland Aruba heb je natuurlijk geen internetverbinding met jouw Nederlandse telefoon. Het is daarom verstandig om van te voren offline kaarten te downloaden. Hierdoor kun je op het eiland toch eenvoudig navigeren zonder internet bereik. Dit kun je doen via Google Maps, maar ik ben zelf meer fan van Maps.me. Deze app geeft namelijk offline ook restaurants en bezienswaardigheden aan. Dit maakt het leuk om soms een spontane stop te maken.

Ga goed voorbereid op pad

Hoewel Aruba een klein eiland is, kun je soms lang in de file komen te staan. Dan is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Het meenemen van water en snacks is een must. Je wilt niet ergens stranden zonder genoeg eten en drinken. Daarnaast is het op de Antillen ook gebruikelijk om als er een botsing ontstaat, op de plek te wachten tot de politie arriveert. Dit kan wel even duren want vaak hebben ze geen haast. Dit betekent dat als er iets gebeurt je een lange tijd moet wachten. Eten en drinken is dan enorm fijn om bij je te hebben!

Zou jij gaan autorijden op Aruba? Welke tips neem jij vooral mee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Aruba?

~ Snorkeltocht

~ Fijn hotel

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Autorijden op Aruba: mijn ervaring en tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge