Op ongeveer 10 uur vliegen ligt Miami, in de Amerikaanse Staat Florida. Je kunt hier perfect genieten van zon, zee, strand en natuurlijk fantastisch SHOPPEN. Miami is zeker een goede stad voor een stedentrip. In deze blog de tips & tricks voor jouw trip naar Miami!

SAM_0818

Trick: Hoe kies je een hotel? In welke wijk?

Bij elke reis is het belangrijk dat je een goede wijk uitkiest die bij jou past.  Hier mijn tips voor het kiezen van een wijk die bij jou & jouw reisgenoten past. Allereerst Miami Beach, een gemiddelde wijk, waar vooral veel mensen komen om te feesten. Gevolgd door Downtown Miami, een luxe wijk, waar je vooral kuntwinkelen en omgeven wordt door de wolkenkrabbers. Dan nu de wijken die minder bekend zijn maar wel heel leuk; Coconut grove of Design district. Hier vind je vooral artiesten, backpackers en modefreaks. In deze wijken bruist het altijd en iedereen is relaxed en vriendelijk voor elkaar. En als je even totaal iets anders wilt, de wijk; Little Havana. Hier zijn de Cubaanse invloeden sterk aanwezig en het lijkt alsof je je in Cuba bevindt.

IMG_1856

Trick: Ontdek Miami nog gemakkelijker met de app Stay.com

Je loopt door Miami te struinen en vraagt je af waar de dichtstbijzijnde H&M is. Maar eigenlijk heb je ook wel trek in een Amerikaanse hamburger. De oplossing op deze vragen kun je altijd vinden via: de app stay.com! Dit is eigenlijk de app die ik bij elke stedentrip gebruik! Deze app is gratis te downloaden in zowel de iTunes store als de Playstore en dus beschikbaar voor Android en IOS.

Je kunt via de app Stay.com verschillende steden downloaden, waaronder dus ook Miami. Wanneer je de city map gedownload hebt, kun je hem altijd offline bekijken. Dat betekent dus dat je geen extra internet kosten hebt tijdens het gebruik van deze app in het buitenland. Maar vooral dat je altijd met één klik kunt zien waar de dichtstbijzijnde H&M is of waar je de beste Amerikaanse hamburgers kunt eten.

Je kunt ook locaties toevoegen aan je “gids” in de app, bijvoorbeeld je hotel of hostel, zodat je die altijd terug kunt vinden. Plekken die je graag zou willen bezoeken kun je ook aan je “gids” toevoegen, bij deze plekken staan ook beoordelingen van andere reizigers. Ook kun je zelf natuurlijk een beoordeling achterlaten wanneer je een leuke plek bezocht hebt.

Tip: Ducktours Miami

Zoals veel steden in Amerika heeft Miami een prachtige skyline. Maar vaak wanneer je in de stad rondloopt, loop je daar middenin… En kun je dus die mooie gebouwen waar je tussen loopt niet zien als een totale skyline. Gelukkig is Miami omringd met water en vanaf daar heb je ook een geweldig uitzicht op de stad. Een leuk idee is om mee het water op te gaan met Ducktours Miami. Met de Miami Ducktours heb je geen gewone sightseeing bus maar een multifunctionele! Jouw tour door Miami begint namelijk midden op Miami Beach, bij het Ducktours kantoor. Vervolgens worden alle bezienswaardigheden van de stad aangedaan en uiteindelijk gaat de bus ook te water. Je vaart langs prachtige villa’s en hebt een fantastisch uitzicht over de skyline van Miami.

IMG_1869

Tip: Dagtocht naar de Everglades

Is Miami jouw uitvalsbasis in Florida en bereis jij niet geheel Florida, dan is dit een must! Een dagtocht naar de Everglades, het natuurgebied van Florida. Je kunt deze dagtochten naar de Everglades  boeken via jouw hotel/hostel of kun je dit van te voren online doen via Viator. Vaak vertrek je s’ochtends vroeg met een bus naar de Everglades, dit is ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden vanuit Miami. Als je bent aangekomen bij de Everglades ga je een boottocht maken door het natuurgebied. Dit zal een halfuur tot een uur duren en een prachtige ervaring zijn door de mangrove bossen die je er vindt. Verder zijn er veel krokodillen te zien tijdens deze boottocht, maar ook rivier krabben. Na de boottocht gaat de bus weer richting Miami en wordt je weer terug gebracht naar je hotel/hostel.

Trick: Uber

Jouw telefoon is een must op jouw trip naar Miami want hier komt nog een app aanrader! Via de app Uber regel je binnen 5 minuten een taxi van jouw hotel naar de airport of naar een highlight. De app ziet jouw locatie en zo kun je gelijk een “uber” regelen en wees niet bang voor het prijskaartje, want je kunt zelf een klasse kiezen. De UberX is een reguliere taxi, verder heb je de UberLux of UberSUV voor wat luxer vervoer. Vaak heb je Wi-Fi in het hotel waar je verblijft en kun je dus super makkelijk & snel vervoer regelen! No worries want alle Uber chauffeurs zijn gelicenseerde chauffeurs, je hoeft je dus geen zorgen te maken bij wie je instapt.

IMG_1227

Tip: Sawgrass Mills Mall

Winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Je kunt fantastisch shoppen in het centrum van Miami, maar voor het echte werk moet je een stukje rijden. Na ongeveer een halfuurtje rijden (met de auto of de Uber) kom je bij Sawgrass Mills Mall. Een gigantische Mall met outlets van topmerken, waar je makkelijk kunt verdwalen zo groot is het! Voor iedereen is er wel een geschikte winkel te vinden; Opa, oma, broertje, zusje, vriend, man, vriendin en natuurlijk voor jezelf!

Zou jij naar Miami willen? Heb je dan iets gehad aan deze tips & tricks? Laat het weten in de reacties.

Meer Florida?

~ Universal, droom van iedereen

~ Skyline Orlando bekijken

~ The Keys

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

One thought on “Tips & tricks: Miami!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: