Eén keer in de zoveel tijd doen we het allemaal, een weekendje weg met onze vrienden of vriendinnen. Vaak staan bestemmingen als London, Rome of Athene op de planning maar nu ik afgelopen weekend naar Dublin ben geweest, vind ik dat Dublin ook op meer mensen hun lijstje zou moeten voorkomen. Dublin is de hoofdstad van Ierland en ligt aan de oostkust. Je vindt er een overvloed aan pubs, het is een shophemel en met een huurfiets kun je de hele stad ontdekken. Oh en voor de studenten onder ons, Dublin is ook nog eens low-budget om naartoe te vliegen!

Hoe kom je in Dublin?

Het weekendje weg begint op Eindhoven Airport vanaf hier vlieg je met Ryan Air naar Dublin. Je kunt al voor €39,98 een retourtje scoren, dus hoe low-budget wil je het hebben! Omdat je maar een paar daagjes weg bent kunt je makkelijk met alleen handbagage reizen waardoor je dus ook niet extra hoeft bij te leggen voor een ingecheckte koffer. Voor de mannen, je sporttas mag gewoon mee en voor de vrouwen in een kleine trolley moet alles passen.

Aangekomen in Ierland op Dublin Airport, zijn er verschillende bussen die je rechtstreeks naar het centrum van Dublin brengen. Deze bussen zijn allemaal rond de €6,- en stoppen op verschillende plekken door het gehele centrum, je bent daardoor dus zo bij je hotel. Kom ik gelijk op nog een voordeel van Dublin, de euro! Hoe leuk Londen ook is, gewoon euro’s is toch makkelijk rekenen dan ponden en dat kan in Dublin, want daar betaal je gewoon met onze eigen munteenheid.

Op de fiets het stadscentrum ontdekken.

In het centrum van Dublin, vind je overal Dublin City Bikes. Zoals je ze ook kunt vinden in bijvoorbeeld Parijs. Je hebt hiervoor wel een creditcard nodig, maar je creditcard staat vooral voor €150,- borg mocht er iets met je fiets gebeuren. Voor €5 kun je een fiets huren voor 3 dagen. Elke eerste 30 minuten zijn gratis, het stadscentrum van Dublin is niet heel groot dus het lukt makkelijk om binnen 30 minuten bij je volgende bestemming te zijn en daar je fiets dus weer even terug te zetten. Bij alle highlights in de stad is namelijk een “dock” waar je je fietst kunt parkeren en na 5 minuten parkeren kun je hem weer helemaal gratis meenemen voor de volgende 30 minuten

De oneindige kerken en mooie gebouwen.

In elk hotel hebben ze wel een kaartje van de stad, zo hebben wij in 2 dagen de hele stad doorgefietst. We zijn langs ontelbaar veel kerkjes gefietst, stuk voor stuk prachtig, soms is het even alsof je je weer in de middeleeuwen waant. Dublin Castle, Christ Church Cathedral, St Patrick’s Cathedral, en Stephen Green Park zijn zeker stops waard. Verder kom je onderweg veel verrassende gebouwen tegen, die je kunt bewonderen tijdens het fietsen. En wanneer je het echt geweldig vind, kun je ook even stoppen! Je hebt toch je eigen vervoersmiddel, je bent niet afhankelijk van een bus- of taxichauffeur.

In de avonden zijn er in Dublin genoeg pubs waar je je tot in de vroege uurtjes kunt vermaken. En bij een echt mannen-weekend horen overdag natuurlijk ook al een aantal biertjes. In Dublin zul je hier niet op zoek naar hoeven, want overal verkopen ze wel Guinness.

IMG_1093

Shop, shop, shop en nog meer shoppen!

Ook voor de vrouwen is erg genoeg te doen in Dublin; ronddwalen in Grafton street bijvoorbeeld, de bekendste straat van Dublin en tevens de beste winkelstraat. Grafton street heeft voor ieder wat wils, van Chanel tot H&M! Verder zitten er tussen de kledingwinkels gigantisch veel souvenir winkels en etenstentjes. Wij hebben gekozen voor deze waffel, van Gino Gelato’s, en ik kan vertellen hij was net zo lekker als hij eruit ziet! Op Grafton Street zijn ook veel straatartiesten te vinden, waardoor het ronddwalen nog leuker wordt! Voor de echte shopaholics is Stephen Shopping Centre een aanrader, een 3 etages hoog shopping centrum aan het einde van Grafton Street. Met vooral veel kleding, tasjes en sieraden. Enige waar je op moet letten: Je kunt niet teveel shoppen, want het moet nog wel in je handbagage passen!

Meer stedentrips?

~ Stedentrip Berlijn

~ Stedentrip Milaan

~ Stedentrip Praag

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: